Oppskrifter / Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær
Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær
Perfekt som frokost eller mellommåltid. Har du ikke tjukkmjølk, kan du bruke økologisk kefir, økologisk yoghurt naturell eller yoghurt av kokosmelk (om du ikke tåler melk). Styr unna produkter basert på soyamylk.
Perfekt som frokost eller mellommåltid. Har du ikke tjukkmjølk, kan du bruke økologisk kefir, økologisk yoghurt naturell eller yoghurt av kokosmelk (om du ikke tåler melk). Styr unna produkter basert på soyamylk.
Ingredienser
Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær
2 dl tjukkmjølk
1 dl fermenterte byggryn
1 dl blandede friske bær
Fermentert byggryn
1 dl byggryn
0.25 ss surdeigsstarter
0.25 l vann
Slik gjør du
Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær
1.
Fyll en stor skål med tjukkmjøk.
2.
Topp med friske bær, fermenterte byggryn og litt rå honning
Fermentert byggryn
1.
Legg byggrynene i vann tilsatt surdeigsstarter.
2.
La stå i romtemperatur i minst 12 timer, gjerne natten over.
3.
Hell av vannet og kok byggrynene i nytt vann under lokk i ca. 45 minutter, til grynene er møre.
4.
Avkjøl
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse oppskriftene:
Alle oppskriftene er hentet fra boken “Tarmens medisin“.