Tortillacups eller Speltlefse-skåler

Jeg har byttet krumkakene ut med speltlefser og laget fyll som passer både til lunsj og dessert. Dette er en morsom hverdagsvri på kromkakeskålene jeg serverer multer og iskrem i til jul.

Jeg har byttet krumkakene ut med speltlefser og laget fyll som passer både til lunsj og dessert. Dette er en morsom hverdagsvri på kromkakeskålene jeg serverer multer og iskrem i til jul.

Ingredienser

Tortillacups eller Speltlefse-skåler

Den gratinerte grønne

2 stk speltlefser

0.25 stk løk

0.5 fedd hvitløk

0.75 stk medium sjampinjonger

0.5 blader grønnkål

litt revet ost

Den friske søte

2 stk speltlefser

0.5 ss honning

0.625 ss extra virgin oliven olje

0.125 ts kanel

0.5 dl gresk yoghurt

0.25 ts vaniljeekstrakt

bær og frukt etter smak

Slik gjør du

Den gratinerte grønne

1.

Sett ovnen på 190 grader.

2.

Plasser lefsene i muffinsformer. Stek hvitløk, løk, sopp og grønnkål i en panne med litt olivenolje. Hell fyllet i muffinsformene og ha deretter litt ost på toppen. Stek dem i 8-10 minutter til lefsene har fått en herlig brunfarge og osten har smeltet

Den friske søte

1.

Gresk yoghurt smaksettes med 1 ss honning og 1 ts vaniljeekstrakt.

2.

Smelt honning og olje i en kasserolle, og ha deretter i kanel. Pensle innsiden av lefsene med kanelblandingen, og stek dem i ovnen i 8-10 minutter. Bland yoghurt, honning og vaniljeekstrakt. La lefsene stå til avkjøling i formene slik at de holder kurv-formen sin. Ha i yoghurt og bær, og nyt!

Overrask med din egen vri av tortillacups og lage nydelig fyll til ulike anledninger: frokost, lunsj eller forrett, kveldsmat, eller med litt søtere fyll til dessert. Du kan til og med varme middagsrester og servere dem i fristende lefse-skåler!

Lag tortilla-cups til barna som kveldskos en dag, eller overrask din kjære med noe godt. Her i huset kan vi komme på at vi får lyst på noe godt i ti-tiden på en hverdagskveld; da er en spennende tortillacup kanskje akkurat det som skal til….

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre fyll-alternativ

  • Tacofyll: bønner, hakket tomat, mais. Server med avokado og rømme etter steking
  • Eplefyll: hakket eple, valnøtter og rosiner
  • Frokostfyll: løk, bønner, hakket tomat, egg og koriander

Les mer

  • Hvorfor søte med honning? Les mer om søtningsalternativer i Naturens sødme

Andre oppskrifter