Oppskrifter / Vanilje panna cotta med pepperkake krønsj
Vanilje panna cotta med pepperkake krønsj
En uimotståelig kombo av fløyelsmyk panna cotta, friske multer og krønsj av sprø pepperkaker. Lag den kvelden før den skal serveres, så har du desserten klar og du kan senke skuldrene.
![](https://beritnordstrand.no/hubfs/C97E674E-5E5E-4DC0-B0BB-F19706DEABF2.jpeg)
En uimotståelig kombo av fløyelsmyk panna cotta, friske multer og krønsj av sprø pepperkaker. Lag den kvelden før den skal serveres, så har du desserten klar og du kan senke skuldrene.
Ingredienser
1 plate gelatin
0.25 stk vaniljestang (eventuelt vaniljepulver)
0.75 dl fløte
0.5 dl helmelk
0.25 dl rørsukker/kokosblomstsukker
Topping:
0.25 dl grovknuste pepperkaker eller andre julekaker
mynteblader
rørte multer (eller andre bær)
Slik gjør du
1.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestangen eller bruk ½ ts vaniljepulver.
2.
Ha fløte og melk sammen med rørsukker og vanilje i en kjele og varm under omrøring til blandingen koker. Trekk kjelen til side.
3.
Vri opp gelatinplatene og rør dem inn i den kokvarme panna cotta blandingen. La det hele avkjøles litt.
4.
Hell panna cotta røren i passende porsjonsglass når røren er avkjølt nok til at glassene ikke sprekker. Settes i kjøleskap i 3 timer eller gjerne over natten for å stivne.
5.
Ved servering toppes glassene med rørte multer eller andre rørte bær, grovknuste pepperkaker og mynteblader.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
-
Mine glutenfrie pepperkaker er super topping. LINK HER
-
For omstart30-vennlig variant bruker du havrefløte/kokosmelk i stedet for fløte og for eksempel havremandeldrikk i stedet for melk. For plantebasert variant bytter du også ut gelatinen. Plantebasert gelatin er for eksempel Agar Agar.