Oppskrifter / Varm sjokolade med chili
Varm sjokolade med chili
Hvem liker vel ikke en rykende kopp med varm kakao? Kakao smaker like godt om du velger å lage den med melkefrie alternativer som f.eks. mandeldrikk, havredrikk etc. En smakfull, varm nytelse.
Hvem liker vel ikke en rykende kopp med varm kakao? Kakao smaker like godt om du velger å lage den med melkefrie alternativer som f.eks. mandeldrikk, havredrikk etc. En smakfull, varm nytelse.
Ingredienser
Varm sjokolade med chili/Chilikakao
1 stk vaniljestang
1 liter H-melk/Mylk havremelk/Mylk havremande
4 ss kakaopulver
1 ts finhakket fersk rød chili uten frø
0.5 dl honning
1 plate 80% mørk sjokolade
Slik gjør du
Varm sjokolade med chili/Chilikakao
1.
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
2.
Ha vaniljestang med frø, mylk, kakao og finhakket chili i en kjele og varm til kokepunktet.
3.
Ta kjelen av varmen og rør inn grovhakket sjokolade til den har smeltet. Rør så inn honningen. Bruker du kaldslynget honning er det et poeng at kakaoen ikke er varmere enn 50 gC når du rører inn honningen, fordi dette tar best vare på plantestoffene.
Mørk sjokolade kan telle som en grønnsak, ved å tilføre deg flere typer plantestoffer. I din jakt på grønnsaksfarger, er det flott at noen få biter mørk sjokolade også kan bidra.
Denne oppskriften ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips