Vegan Cæsarsalat med facon

Lag en digg, plantebasert Cæsarsalat med facon. Denne oppskriften er full av gode næringsstoffer kroppen din trenger. Det smaker godt å bli mer plantebasert!

Lag en digg, plantebasert Cæsarsalat med facon. Denne oppskriften er full av gode næringsstoffer kroppen din trenger. Det smaker godt å bli mer plantebasert!

Ingredienser

Vegan Cæsarsalat med facon

1 dl rå cashewnøtter

0.75 dl vann

1 fedd hvitløk

1 ss tahini

1 ss hvit miso (fra helsekost)

0.25 dl næringsgjær

0.5 ss kapers på glass

100 g hjertesalat/isbergsalat/romanosalat

Fakon

50 g champignon (eller portobellosopp)

0.5 ss ekstra virgine olivenolje

1 ss glutenfri soyasaus/Tamari

1 ss næringsgjær

0.5 ts paprikapulver

0.5 ts hvitløkspulver

0.5 ss Smøremyk Rapskokos til steking

Slik gjør du

Vegan Cæsarsalat med facon

1.

Bløtlegg helst cashewnøttene i vann over natten, for å fjerne antinæringsstoffer. Eller la dem ligge minst 30 minutter i vann.

2.

Tøm ut vannet og skyll nøttene

3.

Ha alt av ingredienser til dressingen i en blender og kjør på full hastighet til du får en jevn og kremet konsistens. Juster med litt ekstra vann til ønsket konsistens.

Fakon

1.

Vask soppen, skjær den i skiver og ha skivene i en bolle. Rør sammen resten av ingrediensene til faken, hell dem over soppskivene, bland godt og la stå i 10 minutter så smakene får sette seg. Stekes i middels varm panne, med tålmodighet, til væsken har fordampet og soppen er passe stekt.

2.

Vask, tørk og kutt blader av romanosalat eller annen mild og sprø salat som isbergsalat eller hjertesalat.

3.

Hell Cæsardressingen over og bland godt.

4.

Strø fakon over og server.

Vel hjemme fra en magisk plantebasert yogareise nylig, ble jeg inspirert til å lage en digg, plantebasert Cæsarsalat med, hold deg fast, ”facon” i stedet for bacon. Smaken ble ubeskrivelig god, så la deg ikke skremme av ingredienser du ikke er så vant med. Så ta en handlerunde og prøv denne nydelige veganske retten. Dressingen er superlett å lage og har blitt min nye favoritt. Lag gjerne rikelig med dressing. Du kan oppbevare den i et tett glass i kjøleskapet i 4-5 dager. Den smaker kjempegodt i alt av salater, som pastasaus og som dipp.

Hva er facon? Facon både smaker og gjør godt enten vi spiser 100% plantebasert eller ikke. Fakon lager du typisk av skivet aubergine eller av sopp.

Næringsgjær har vi alle godt av.

Hvorfor? Jo, det er B-vitaminrike, smaksrike flak med alle de ni essensielle aminosyrene kroppen behøver. Jeg synes det er supert å få lurt i barna litt ekstra byggeklosser. Du får kjøpt næringsgjær i velassorterte matbutikker, på helsekost og på nett. La den gi umami smak i hvite sauser, dryss den over pastaretter, i supper og ovnsbakte grønnsaksretter. Og bruk den i min supergode, plantebaserte Cæsardressing. Det smaker godt å bli mer plantebasert!

Les innlegget “Spiser du lite fiber? Da bør du lese dette” og innlegget “Fiberrik mat i kampen mot matallergier

Vegan Cæsarsalat med facon – din nye favorittsalat?

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Har du tørt brød så kan du også lage egne brødkrutonger til salaten. Du skjærer brødsliver i terninger som stekes i hvitløk og Smøremyk Rapskokos (eller min flytende Rapskokos som de selger på REMA) til de er sprø. Legg krutongene på et kjøkkenpapir og bruk dem med det samme. De er aller best nystekt, nemlig.

Prøv også

Andre oppskrifter