Vegan sjokoladeis-konfekt

Dette er den perfekte desserten når du vil holde blodsukkeret stabilt, men allikevel servere en liten søtbit til kaffen. Sjokoladeiskonfekt med trekk av mørk sjokolade. Både vegan, gluten- og melkefri så alle kan kose seg. Røren rekker til 15 små iskremkonfektbiter og en liten ispinne.

Dette er den perfekte desserten når du vil holde blodsukkeret stabilt, men allikevel servere en liten søtbit til kaffen. Sjokoladeiskonfekt med trekk av mørk sjokolade. Både vegan, gluten- og melkefri så alle kan kose seg. Røren rekker til 15 små iskremkonfektbiter og en liten ispinne.

Ingredienser

Vegan sjokoladeis-konfekt

100 g cashewnøtter (bløtlagt i 1 time)

6 ss kokoskrem (det fete topplaget når du åpner en boks kokosmelk som har stått litt)

2 ss kokosblomstsukker

0.25 ts vaniljepulver (evt. frøene av en vaniljestang)

2 ts sitronsaft

2 ss kakao (eller mer om du vil)

1 plate BN 80% øko sjokolade (til trekk)

Slik gjør du

Vegan sjokoladeis-konfekt

1.

Bland alle ingrediensene (bortsett fra sjokoladen til sjokoladetrekket) i en blender, og kjør til en jevn iskremrøre. Ha røren over i isbitformer og sett dem i fryseboksen. Etter 4-5 timer skal isen være passe fryst, men jeg lar den stå over natten.

2.

Smelt BN-sjokoladen eller annen mørk sjokolade i vannbad. Dypp så iskonfektbitene i sjokoladen eller øs sjokolade over eventuelle ispinner med en skje.

3.

Ha gjerne hakkede nøtter, litt granola eller grovknuste frysetørrede bær over sjokoladetrekket før sjokoladen stivner om du vil.

Dette innlegget inneholder reklame for produkter i serien “Made By Berit Nordstrand” som selges i disse butikkene.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Det er alltid den første munnfullen som smaker best. Bitene er mektige, så beregn kun 1-2 sjokoladeiskonfekt per person. Bitene holder seg i månedsvis i lufttett boks i fryseren, så de er også velegnet om du vil ha en søtbit på lur når du får lyst til å kose deg litt ekstra.

Prøv også

Andre oppskrifter