Verdens beste sashimi

Jeg er stadig på jakt etter nye, gode oppskrifter med fisk og her har jeg jammen fått en nydelig oppskrift fra godeste Heidi Lindemark. Hun serverte en aldeles nydelig saus til sin sashimi, og den har jeg fått lov til å dele med dere.

Jeg er stadig på jakt etter nye, gode oppskrifter med fisk og her har jeg jammen fått en nydelig oppskrift fra godeste Heidi Lindemark. Hun serverte en aldeles nydelig saus til sin sashimi, og den har jeg fått lov til å dele med dere.

Ingredienser

Saus

100 g smør, smeltet / 1 dl flytende rapskokos

1 fedd hvitløk, finhakket1 fedd hvitløk, finhakket

1 dl soyasaus (alt. 50/50 teryaki/soya)

1 lime, saften av

1.5 ss honning

1.5 ts wasabi

0.5 dl ristede sesamfrø

Annet

100 g rå laks (eks. salmalaks) i skiver (per. pers)

1.5 avokado i skiver

mangobiter

frisk koriander

kokte byggryn

Slik gjør du

1.

Smelt smøret i en kasserolle evt. ha flytende rapskokos i kasserollen.

2.

Rens og hakk hvitløk og ha den i kasserollen.

3.

Ha i soyasaus, limesaft, honning og wasabi og gi sausen et lite oppkok.

4.

Trekk den av platen og la den avkjøles litt.

5.

Dander så skiver av laks og avokado på et fat.

6.

Strø sesamfrø over og ha gjerne også syltet ingefær og frisk koriander til.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Retten kan du servere som tapas, forrett eller som hovedrett med en grønn salat, litt mango og koriander og en liten skål kokte byggryn.

Serveres retten som middag koker jeg også litt byggryn til og lager gjerne i stand en frisk, krispy grønn salat.

Prøv også:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien “Smarte nytelser”.

Andre oppskrifter