Her får du oppskriften på en utrolig enkel, men fantastisk god pizza. Du velger selv om du vil kaldheve deigen natten over i kjøleskap eller la den etterheve mens du lager min tomatsaus med en liten vri. Jeg bruker nemlig spisskumin i pizzasausen, og jeg lover deg en en saus du garantert kommer til å lage igjen.
Prøv også disse pizzafavorittene om du får lyst på pizza en dag:
Ingredienser
Pizzabunn
- 1 ts tørrgjær/5g fersk gjær
- 3 dl lunkent vann
- 3 ss extra virgin olivenolje
- 0.5 ts havsalt
- 450 g øko finmalt spelt
Tomatsaus
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 gul løk, grovhakket
- 1 rød chilli (uten frø), finhakket
- 4 ss extra virgin olivenolje
- 1 ss øko tomatpure
- 1 ss honning
- 1 ss eddik
- 600 g tomatpassata
- 0.5 ts spisskummen
- Havsalt og sort kvernet pepper etter smak
- Revet gulost eller revet vegan ost om du vil
- Blader av basilikum
Slik gjør du
Pizzabunn
- Bland mel, tørrgjær og havsalt.
- Lunk vannet og tilsett oljen.
- Bland det våte i det tørre.
- Kna deigen sammen til en jevn deig.
- Legges i en bakebolle dekket med plast, hev til dobbel størrelse ca.1 time på benken (eller kald hev gjerne over natten).
- Kjevles til en tynn bunn som dekker den store stekeplaten i ovnen.
- Etterhev mens du lager sausen.
Tomatsaus
- Surr gul løk, hvitløk og chilli i olivenolje på moderat temperatur i en panne til løken er blank.
- Tilsett tomatpure, honning, eddik og spisskummen, og rør godt så smakene får sette seg i 1 minutt.
- Tilsett tomatpassata, bland godt og la sausen småputre i 30 minutter så smakene får sette seg.
- Smak til med havsalt og sort kvernet pepper.
- Forvarm ovnen til 275gC.
- Fordel tomatsausen i et jevnt lag på hele pizzaen.
- Ha på revet gulost og stek midt i ovnen på 275gC i 12-15 minutter til bunnen er passe stekt.