Pizza Margherita a la Nordstrand

En vegetarisk nytelse

Her får du oppskriften på en utrolig enkel, men fantastisk god pizza. Du velger selv om du vil kaldheve deigen natten over i kjøleskap eller la den etterheve mens du lager min tomatsaus med en liten vri. Jeg bruker nemlig spisskumin i pizzasausen, og jeg lover deg en en saus du garantert kommer til å lage igjen.

Prøv også disse pizzafavorittene om du får lyst på pizza en dag:

Ingredienser

Pizzabunn

  • 1 ts tørrgjær/5g fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 0.5 ts havsalt
  • 450 g øko finmalt spelt

Tomatsaus

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gul løk, grovhakket
  • 1 rød chilli (uten frø), finhakket
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss øko tomatpure
  • 1 ss honning
  • 1 ss eddik
  • 600 g tomatpassata
  • 0.5 ts spisskummen
  • Havsalt og sort kvernet pepper etter smak
  • Revet gulost eller revet vegan ost om du vil
  • Blader av basilikum

Slik gjør du

Pizzabunn

  1. Bland mel, tørrgjær og havsalt.
  2. Lunk vannet og tilsett oljen.
  3. Bland det våte i det tørre.
  4. Kna deigen sammen til en jevn deig.
  5. Legges i en bakebolle dekket med plast, hev til dobbel størrelse ca.1 time på benken (eller kald hev gjerne over natten).
  6. Kjevles til en tynn bunn som dekker den store stekeplaten i ovnen.
  7. Etterhev mens du lager sausen.

Tomatsaus

  1. Surr gul løk, hvitløk og chilli i olivenolje på moderat temperatur i en panne til løken er blank.
  2. Tilsett tomatpure, honning, eddik og spisskummen, og rør godt så smakene får sette seg i 1 minutt.
  3. Tilsett tomatpassata, bland godt og la sausen småputre i 30 minutter så smakene får sette seg.
  4. Smak til med havsalt og sort kvernet pepper.
  5. Forvarm ovnen til 275gC.
  6. Fordel tomatsausen i et jevnt lag på hele pizzaen.
  7. Ha på revet gulost og stek midt i ovnen på 275gC i 12-15 minutter til bunnen er passe stekt.