Her får du oppskriften på en kjempegod rå nøttekake med frisk bringebærkrem. Den er rik på smak, mektig og full av gode byggeklosser. Dette er kaken absolutt alle kan kose seg med; Matheas venninne med cøliaki, min veganske venninne og en og kollega som ikke kan tåle kokos. Dette er derfor en genial kake til selskap og til fest.
TIPS: bytt ut bringebær med skogsbær eller med frukt som mango eller kiwi så har du skogsbærkake, mango- og kiwikake så lett som bare det.
Prøv også disse oppskrifteen:
Ingredienser
Rå nøttekake
- 1 dl cashewnøtter
- 1 dl valnøtter
- 2 dl havregryn, glutenfrie
- 10 små tørkede fiken
- 2 ss rå honning /agave/lønnesirup
- 0.5 ts havsalt
Bærkrem
- 3 dl bær, eks tinte frosne bringebær
- 3 dl cashewnøtter, bløtlagte
- 5 tørkede fiken
- 2 ss lønnesirup
Slik gjør du
Rå nøttekake
- Bløtlegg nøtter og fiken i minst 4 timer (nøttene bør helst bløtlegges over natten for å fjerne det meste av antinæringsstoffer som for eksempel fytinsyre).
- Ha alt av ingredienser til kakebunnen i en foodprosessor. Kjør sammen til en jevn masse. Trykk massen ut i en liten rund kakefom kledd med bakepapir i bunnen.
- Ha ingrediensene til bærkremen i foodprosessoren og kjør til en jevn krem. Fordel kremen over kakebunnen, dekk formen og sett den i fryseren minst 1 time så kremen stivner.
- Pynt med bær og gjerne med spiselige blomster om du har.