Raw sjokoladekake med granateple – uten melk og gluten

Denne kaken lager du kvelden før den skal serveres, så smakene av kakao og vanilje får sette seg i kakens nydelige sjokoladekrem. Med granateplefrø som kakepynt, balanseres sødmen med frisk syrlighet og du får en kake som imponerer i både utseende, næringsverdi og smak. Denne kaken er dessuten fri for melk og gluten.

Raw sjokoladekake

Denne kaken lager du kvelden før den skal serveres, så smakene av kakao og vanilje får sette seg i kakens nydelige sjokoladekrem. Med granateplefrø som kakepynt, balanseres sødmen med frisk syrlighet og du får en kake som imponerer i både utseende, næringsverdi og smak. Denne kaken er dessuten fri for melk og gluten.

Ingredienser

Bunn

5 dl nøtter (jeg blandet mandler/cashewnøtter/valnøtter) (omstart30: bløtlagt)

20 myke dadler uten stein (jeg brukte 1 pose øko dadler a 150g)

0.5 dl revet kokos/kokosmasse

1 klype havsalt

1 ts kanel

Sjokoladekrem

3 modne avokado

1 ts vaniljepulver

1 dl kokosmelk, fullfet

6 ss Cocosasirup/lønnesirup

80 g kakao

Slik gjør du

Bunn

1.

Legg nøtter i bløt minimum 1 time. Du tar de nøttene du har. Slå ut vannet.

2.

Ha nøttene i en foodprosessor sammen med øvrige ingredienser til kakebunnen, og kjør dette sammen til en jevn masse.

3.

Kle en rund kakeform (24cm i diameter) med bakepapir og trykk deigen utover i formen til en jevn bunn.

Sjokoladekrem

1.

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en fløyelsmyk krem. Ha kremen utover kakebunnen.

2.

Sett kaken i kaldt over natten (serveres kaken med det samme, vil kremen smake avokado).

3.

Pynt: frøene av ½ granateple

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Vil du bryte ned antinæringsstoffer (fytinsyre) og frigjøre mer næring fra nøttene, så legger du nøttene i bløt natten over.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter