Raw sjokoladekake med granateple – uten melk og gluten

Med granateplefrø som kakepynt, balanseres sødmen med frisk syrlighet og du får en kake som imponerer i både utseende, næringsverdi og smak

Denne kaken lager du kvelden før den skal serveres, så smakene av kakao og vanilje får sette seg i kakens nydelige sjokoladekrem. Med granateplefrø som kakepynt, balanseres sødmen med frisk syrlighet og du får en kake som imponerer i både utseende, næringsverdi og smak. Denne kaken er dessuten fri for melk og gluten.

Vil du bryte ned antinæringsstoffer (fytinsyre) og frigjøre mer næring fra nøttene, så legger du nøttene i bløt natten over.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Bunn

  • 5 dl nøtter (jeg blandet mandler/cashewnøtter/valnøtter)
  • 20 myke dadler uten stein (jeg brukte 1 pose øko dadler a 150g)
  • 0,5dl revet kokos/kokosmasse
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts kanel

Sjokoladekrem

  • 3 modne avokado
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl kokosmelk, fullfet
  • 6 ss Cocosasirup/lønnesirup
  • 80g kakao

Slik gjør du

Bunn

  1. Legg nøtter i bløt minimum 1 time. Du tar de nøttene du har. Slå ut vannet.
  2. Ha nøttene i en foodprosessor sammen med øvrige ingredienser til kakebunnen, og kjør dette sammen til en jevn masse.
  3. Kle en rund kakeform (24cm i diameter) med bakepapir og trykk deigen utover i formen til en jevn bunn.

Sjokoladekrem

  1. Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en fløyelsmyk krem. Ha kremen utover kakebunnen.
  2. Sett kaken i kaldt over natten (serveres kaken med det samme, vil kremen smake avokado).

Pynt: frøene av ½ granateple