Denne kaken lager du kvelden før den skal serveres, så smakene av kakao og vanilje får sette seg i kakens nydelige sjokoladekrem. Med granateplefrø som kakepynt, balanseres sødmen med frisk syrlighet og du får en kake som imponerer i både utseende, næringsverdi og smak. Denne kaken er dessuten fri for melk og gluten.
Vil du bryte ned antinæringsstoffer (fytinsyre) og frigjøre mer næring fra nøttene, så legger du nøttene i bløt natten over.
Prøv også disse oppskriftene:
Ingredienser
Bunn
- 5 dl nøtter (jeg blandet mandler/cashewnøtter/valnøtter)
- 20 myke dadler uten stein (jeg brukte 1 pose øko dadler a 150g)
- 0,5dl revet kokos/kokosmasse
- 1 klype havsalt
- 1 ts kanel
Sjokoladekrem
- 3 modne avokado
- 1 ts vaniljepulver
- 1 dl kokosmelk, fullfet
- 6 ss Cocosasirup/lønnesirup
- 80g kakao
Slik gjør du
Bunn
- Legg nøtter i bløt minimum 1 time. Du tar de nøttene du har. Slå ut vannet.
- Ha nøttene i en foodprosessor sammen med øvrige ingredienser til kakebunnen, og kjør dette sammen til en jevn masse.
- Kle en rund kakeform (24cm i diameter) med bakepapir og trykk deigen utover i formen til en jevn bunn.
Sjokoladekrem
- Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en fløyelsmyk krem. Ha kremen utover kakebunnen.
- Sett kaken i kaldt over natten (serveres kaken med det samme, vil kremen smake avokado).
Pynt: frøene av ½ granateple