Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Jeg har laget en oppskrift på en nydelig ostekake som smaker himmelsk, som er enkel å lage og som ikke krever steking. Denne ble også laget i episode 2 av tv-serien “Bra godt” på TV2.
Prøv også disse smarte kakene når du har lyst på noe godt:
- Vegan mini ostekake
- Nydelig ostekake som ikke krever stekning
- Vegansk “ostekake”
- Helt rå nøttebunn med nydelig topping
- Banankake med valnøtter og mørk sjokolade
Ingredienser
Bunn
- 5 dl rå mandler
- 5 dl rå cashewnøtter
- 20 myke dadler
- 0.5 dl kokos
Ostekakefyll
- 300 g smøreost naturell romtemperert
- 3 dl gresk yoghurt (naturlig fet)
- 0,5-1 dl honning (smak deg frem)
- 2 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
- 8 plater gelatin (16g/1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 plater)
- 3 dl kremfløte
- 2 øko sitroner, saft (ca.1,5dl og skall)
- bær eller frukt til pynt
Sitrongelé
- 6 plater gelatin (12g)
- saften av 3-4 sitroner (riv skallet først og frys ned til senere bruk)
- rårørsukker etter smak ( 0,5dl)
Slik gjør du
Bunn
- Legg mandler og cashewnøtter i vann i 1 time. Slå ut vannet.
- Hakk dadlene i småbiter. Ha nøtter, daddelhakk og kokos i en bolle og kjør deigen sammen med en kraftig stavmikser. Ta gjerne litt om gangen til deigen er godt blandet.
- Kle en kakeform (ca.22 cm i diameter) med deigen, dekk med plast og sett kaldt, mens du lager ostekakefyllet.
Ostekakefyll
- Vask sitronen. Riv strimler av sitronskallet med et zestjern. Del sitronen i to og press ut saften.
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
- Pisk sammen smøreost, yoghurt, honning og vanilje til en fløyelsmyk krem. Pisk fløten stiv og bland den inn i ostekremen.
- Varm sitronsaften litt forsiktig. Slå av bløtevannet på gelatinplatene, vri dem litt mellom fingrene dine og rør dem inn i den varme sitronsaften. Avkjøl til lunken. Rør så sitrongelatinen inn i ostekremen. Tilsett grovhakket revet sitronskall (kun det gule).
- Fordel ostekremen over kakebunnen, dekk med plast og sett kjølig.
Sitrongelé
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
- Riv skallet av sitronene med et zest-jern og spar skallet i en frysepose i fryseboksen til senere bruk i bakverk eller smoothies. Press saften av sitronene, du skal få ca. 3 dl sitronsaft. Smak til med rårørsukker til du synes det er passe søtt. Jeg bruker 0,5dl og liker geleen litt syrlig. Varm sitronsaften.
- Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og rør dem inn i den varme sitronsaften. Avkjøl til lunken.
- Hell gelleen over den avkjølte ostekaken og sett til kjøling i 2-3 timer dekket med plast. Jeg liker å lage den dagen før den skal serveres.
- Pynt med blader av sitronmelisse eller mynte og frukt og bær etter eget ønske.