Tilbehøret hele familien elsker! Ja du leste rett – selv rosenkålhatere kan like denne retten. Smaken av parmesan, sjalottløk og kapers løfter rosenkålen til nye høyder. Denne retten er perfekt til grillmaten i sommer og langt utover høsten mens rosenkålen er i sesong.
Forskjellige typer kål (rosenkål, rødkål, hodekål, savoykål) bidrar med ulike plantestoffer, eller glukosinolater. Varier derfor mellom forskjellige typer kål i hverdagen. Flere hundre studier dokumenterer kålens kreftbeskyttende egenskaper. Kål er en super antioksidantkilde gjennom sitt høye nivå av C-vitamin og gnistslokkende polyfenoler. Lillafargen, polyfenolet anthocyanin, kan redusere nivået av kroniske betennelsesstoffer i kroppen din. Betennelsesstoffer som er assosiert med både vektoppgang, diabetes, hjertete-karsykdom, kreft og psykiske helseplager.
Fiber i kål senker kolesterolet, fordi den binder seg til kolesterol i tarmen din og hindrer det i å bli sugd opp i tarmen din. Lett damping av kål gjør fiberet i kålen mer effektivt til å senke kolesterolet.
- Her kan du lese mer om hvorfor du bør dampe grønnsakene dine.
Prøv også:
Ingredienser
Rosenkål med parmesan og kapers
- 400 g rosenkål
- 2 sjalottløk
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 50 g kapers
- ½ sitron, saften
- 50 g revet parmesan
Slik gjør du
Rosenkål med parmesan og kapers
- Rens rosenkålen, del dem i to og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
- Sil av vannet og vend rosenkålen sammen med hakket sjalottløk, olivenolje, kapers, sitronsaft og revet parmesan.
Server sammen med noen skiver spekeskinke eller til et stykke pannestekt fisk.