Rosenkål med parmesan og kapers

Smaken av parmesan, sjalottløk og kapers løfter rosenkålen til nye høyder

Tilbehøret hele familien elsker! Ja du leste rett – selv rosenkålhatere kan like denne retten. Smaken av parmesan, sjalottløk og kapers løfter rosenkålen til nye høyder. Denne retten er perfekt til grillmaten i sommer og langt utover høsten mens rosenkålen er i sesong.

Forskjellige typer kål (rosenkål, rødkål, hodekål, savoykål) bidrar med ulike plantestoffer, eller glukosinolater. Varier derfor mellom forskjellige typer kål i hverdagen. Flere hundre studier dokumenterer kålens kreftbeskyttende egenskaper. Kål er en super antioksidantkilde gjennom sitt høye nivå av C-vitamin og gnistslokkende polyfenoler. Lillafargen, polyfenolet anthocyanin, kan redusere nivået av kroniske betennelsesstoffer i kroppen din. Betennelsesstoffer som er assosiert med både vektoppgang, diabetes, hjertete-karsykdom, kreft og psykiske helseplager.

Fiber i kål senker kolesterolet, fordi den binder seg til kolesterol i tarmen din og hindrer det i å bli sugd opp i tarmen din. Lett damping av kål gjør fiberet i kålen mer effektivt til å senke kolesterolet.

Prøv også:

 

Ingredienser

Rosenkål med parmesan og kapers

  • 400 g rosenkål
  • 2 sjalottløk
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 50 g kapers
  • ½ sitron, saften
  • 50 g revet parmesan

Slik gjør du

Rosenkål med parmesan og kapers

  1. Rens rosenkålen, del dem i to og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
  2. Sil av vannet og vend rosenkålen sammen med hakket sjalottløk, olivenolje, kapers, sitronsaft og revet parmesan.

Server sammen med noen skiver spekeskinke eller til et stykke pannestekt fisk.