Nydelig sommerkålsalat

Både kål, brokkoli, blomkål, grønnkål, rosenkål og asparges tilhører korsblomstfamilien av grønnsaker. Disse grønnsakene og > 3000 andre slektninger i samme familie kommer med sårt tiltrengte byggeklosser til tarmbakteriene. Derfor vil jeg bidra med nydelige grønnsaksretter med akkurat disse grønnsakene som du kan kose deg med gjennom sommeren, slik at ikke grillet kjøtt og pølser får spille hovedrollen i hvert måltid.

Både kål, brokkoli, blomkål, grønnkål, rosenkål og asparges tilhører korsblomstfamilien av grønnsaker. Disse grønnsakene og > 3000 andre slektninger i samme familie kommer med sårt tiltrengte byggeklosser til tarmbakteriene. Derfor vil jeg bidra med nydelige grønnsaksretter med akkurat disse grønnsakene som du kan kose deg med gjennom sommeren, slik at ikke grillet kjøtt og pølser får spille hovedrollen i hvert måltid.

Ingredienser

0.25 sommerkål/spisskål (evt. hodekål, halvert mengde)

2 ss flytende Rapskokos/kokosfett til steking

1 fedd hvitløk, grovhakket

0.5 ss revet fersk ingefær

0.25 rød chili uten frø, finhakket

2.5 ss soyasaus

Slik gjør du

1.

Rens kålen og skjær den i tynne strimler.

2.

Ha stekefettet i en jerngryte/wokpanne.

3.

Varm oljen, tilsett ingefær,chili og hvitløk og vend inn kålstrimlene.

4.

La kålen surre og rør rundt så all kålen får kontakt med varmen. Etter 2-3 minutter så tilsetter du soyasausen og vender kålen igjen slik at soyasausen blir jevnt fordelt.

Server så den asiatiske sommerkålen sammen med litt omelett, et fiskestykke, litt kjøtt eller bare med litt byggryn/quinoa og ristede nøtter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Kjøp naturlig fermentert soyasaus. Tamarisaus er den japanske versjonen – den er også glutenfri.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter