Aspargessalat

Nå som asparges er i sesong er de på sitt aller beste. Benytt anledningen til å lage smakfullt tilbehør av friske asparges både ganen og tarmbakteriene elsker. Asparges er nemlig en av 3200 slektninger i korsblomstfamilien – tarmbakterienes desiderte favoritt.

Nå som asparges er i sesong er de på sitt aller beste. Benytt anledningen til å lage smakfullt tilbehør av friske asparges både ganen og tarmbakteriene elsker. Asparges er nemlig en av 3200 slektninger i korsblomstfamilien – tarmbakterienes desiderte favoritt.

Ingredienser

250 g grønne asparges

1 store håndfull blandet grønn salat/ 1 hjertesalat

50 g bacon

1.5 ss ekstra virgin olivenolje

1.5 ss rødløk, finhakket

15 g parmesan, revet

sort kvernet pepper

Slik gjør du

1.

Skjær baconet i strimler eller terninger, stek det i en tørr panne og legg det på fettsugende papir.

2.

Finhakk rødløken og legg den i kaldvann i noen minutter, så de sterkeste syrene dempes litt. Knekk av den tørre enden av aspargesen. Varm en stekepanne til middels temperatur. Ha aspargesen i stekepannen, slå oljen over, kvern litt havsalt og pepper over aspargesen og surr dem i stekepannen i 1-2 minutter.

3.

Ha den blandede salaten utover et stort fat. Strø løk, bacon og asparges utover og topp med revet parmesan, litt ekstra olje og kvernet sort pepper.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse nydelige rettene som tilbehør:

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.03 Ordinærpris 129,-)