Aspargessalat

Nå som asparges er i sesong er de på sitt aller beste. Benytt anledningen til å lage smakfullt tilbehør av friske asparges både ganen og tarmbakteriene elsker. Asparges er nemlig en av 3200 slektninger i korsblomstfamilien – tarmbakterienes desiderte favoritt.

Nå som asparges er i sesong er de på sitt aller beste. Benytt anledningen til å lage smakfullt tilbehør av friske asparges både ganen og tarmbakteriene elsker. Asparges er nemlig en av 3200 slektninger i korsblomstfamilien – tarmbakterienes desiderte favoritt.

Ingredienser

250 g grønne asparges

1 store håndfull blandet grønn salat/ 1 hjertesalat

50 g bacon

1.5 ss ekstra virgin olivenolje

1.5 ss rødløk, finhakket

15 g parmesan, revet

sort kvernet pepper

Slik gjør du

1.

Skjær baconet i strimler eller terninger, stek det i en tørr panne og legg det på fettsugende papir.

2.

Finhakk rødløken og legg den i kaldvann i noen minutter, så de sterkeste syrene dempes litt. Knekk av den tørre enden av aspargesen. Varm en stekepanne til middels temperatur. Ha aspargesen i stekepannen, slå oljen over, kvern litt havsalt og pepper over aspargesen og surr dem i stekepannen i 1-2 minutter.

3.

Ha den blandede salaten utover et stort fat. Strø løk, bacon og asparges utover og topp med revet parmesan, litt ekstra olje og kvernet sort pepper.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse nydelige rettene som tilbehør:

Andre oppskrifter