Bakt søtpotet med fyll

Har du lyst på en liten kveldsrett nå som sommerkveldene er lyse? Denne bakte søtpoteten er et nydelig valg. Med avokadokrem og litt tomatsalat blir dette en smaksrik rett servert sammen med litt spekeskinke eller som tilbehør til kjøtt eller fisk fra grillen.

Har du lyst på en liten kveldsrett nå som sommerkveldene er lyse? Denne bakte søtpoteten er et nydelig valg. Med avokadokrem og litt tomatsalat blir dette en smaksrik rett servert sammen med litt spekeskinke eller som tilbehør til kjøtt eller fisk fra grillen.

Ingredienser

Bakt søtpotet med avokadokrem

1 søtpoteter, middels store

0.5 avokado, godt moden

1 fedd hvitløk

0.25 lime, saften

Frisk koriander, en håndfull

Havsalt og sort kvernet pepper

Tomatsalat

1 tomater, grovhakket

0.125 rødløk, grovhakket

0.5 fedd hvitløk, finhakket

Frisk koriander, en håndfull

1 ss ekstra virgin olivenolje

Havsalt og sort kvernet pepper

Slik gjør du

Bakt søtpotet med avokadokrem

1.

Forvarm ovnen til 225gC.

2.

Prikk søtpotetene med en spiss kniv, legg dem i en ildfast skål og bak dem på 225gC i oven i 1-1,5 time avhengig av størrelsen.

3.

Avokadokrem: Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør til krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Tomatsalat

1.

Skjær et snitt på langs av potetene, åpne og løsne innmaten med en gaffel.

2.

Fyll avokadokrem og tomatsalat på toppen og litt utover fatet.

3.

Strø fersk koriander over. Vel bekomme!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter