Ovnsbakt omelett med brokkoli, paprika og gressløk

Nå går vi mot lysere tider og mange er kommet godt i gang med skole og jobb. Hva er vel bedre da enn gode tips til smarte matpakker.

Nå går vi mot lysere tider og mange er kommet godt i gang med skole og jobb. Hva er vel bedre da enn gode tips til smarte matpakker.

Ingredienser

Ovnsbakt omelett med brokkoli, paprika og gressløk

0.333 fedd hvitløk

0.167 rød paprika

0.167 brokkoli

0.167 pose gressløk (25g) (alternativt 1 gul løk, finhakket)

1.333 egg

1.333 ss H-melk/kremfløte (kan kuttes)

0.083 ts salt og pepper

0.5 ss Berit Flytende Rapskokos/ Smøremyk rapskokos til steking og smøring av formen

12.5 g revet hvitost, eks. revet Gouda

Slik gjør du

Ovnsbakt omelett med brokkoli, paprika og gressløk

1.

Forvarm ovnen til 180 gC

2.

Smør en ildfast form med Smøremyk Rapskokos. Her bruker jeg en rektangulær kakeform på 21 x 34 cm med høye kanter.

3.

Finhakk hvitløken og surr den et par minutter i en stekepanne med Smøremyk Rapskokos. Grovhakk paprika og brokkolibuketter og surr sammen med hvitløken i ytterligere et par minutter. Tilsett grovhakket gressløk.

4.

I mellomtiden pisker du sammen egg og melk i en bolle.

5.

Ha grønnsakene i den godt smurte formen. Strø osten over og hell eggerøren over til slutt. Sett formen i midten i stekeovnen og stek til omeletten omkring 40 minutter, til den stivner. Steketiden varierer litt avhengig av hvilken ildfast form du bruker.

6.

La omeletten hvile i noen minutter før du skjærer den opp i firkantede stykker med en pizzakniv. Server gjerne omelett på en ristet brødskive og litt grønn salat som kveldsmat eller en rask middag. De stykkene som blir igjen pakker du i lunsjbokser og oppbevarer dem i kjøleskapet som matpakker til neste dag. Send med en skive grovbrød med smør til.

Vi nordmenn spiser for mye brødmat og for lite grønt. Kan hende vi også får i oss for lite av et verktøy cellefabrikkene behøver for optimal konsentrasjon og hukommelse. Derfor vil jeg bidra med noen enkle tips til lunsjpakker hvor brødet ikke får spille førstefiolin, og hvor cellefabrikkene får påfyll av næringsstoffer viktig for motivasjon og læring. Lag en stor ovnsbakt omelett på kvelden og pakk passe porsjoner klare i lunsjbokser i kjøleskapet til neste dag.

Eggeplommer er nemlig rike på cholin, et verktøy B-gjengen (B6-B9-B12) i cellefabrikkene behøver for å kople metylgrupper på produkt de skal lage. Især hjernecellefabrikkene er i behov av mye cholin når de produserer signalstoffer for god sinnsstemning, konsentrasjon og hukommelse. I tillegg er cholin nødvendig byggekloss i nye cellemembraner (fosfatidylcholin). Det anslås at omkring 80% av amerikanerne nå mangler cholin (Wallace 2016). Det er grunn til å tro at situasjonen er nokså lik også blant oss nordmenn. Sikre deg derfor tilstrekkelig med cholin fra gode cholinkilder som for eksempel øko eggeplommer, lever og innmat, reker og torsk, brokkoli og blomkål, bønner og usaltede peanøtter.

Wallace, Taylor C., and Victor L. Fulgoni III. “Assessment of Total Choline Intakes in the United States.” Journal of the American College of Nutrition2 (2016): 108-112.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter