Torskefilet med chorizohakk

Vi trenger både fet og mager fisk for å få dekket behovet for byggeklosser fra fisk. Den fete kommer med omega-3, mens den magre tilbyr jod. Vi trenger begge deler. Prøv derfor denne nydelige torskeloin med chorizohakk og søtpotetpurè – en soleklar vinner i vår familie.

Vi trenger både fet og mager fisk for å få dekket behovet for byggeklosser fra fisk. Den fete kommer med omega-3, mens den magre tilbyr jod. Vi trenger begge deler. Prøv derfor denne nydelige torskeloin med chorizohakk og søtpotetpurè – en soleklar vinner i vår familie.

Ingredienser

Chorizohakk

12.5 g chorizo

1 fedd hvitløk

7.5 g soltørket tomat

0.5 ss smør til steking

0.5 ss rapsolje til steking

Søtpotetpuré

125 g søtpotet

0.5 ss smør

0.25 ts gurkemeie

0.25 ts paprika

0.125 ts havsalt

0.063 ts cayennepepper/pepper

150 g torskefilet/-loin pr person (600g)

87.5 g grønne, frosne erter

Slik gjør du

Søtpotetpuré

1.

Forvarm ovnen til 180gC.

2.

Krydre torsken med salt og pepper og ovnsbak midt i ovnen i 15-20 minutter.

3.

Skrell søtpoteten, del i biter og kok møre. Slå av vannet, ha i smør og krydder og kjør til en jevn purè med stavmikser.

4.

Hakk chorizo, soltørket tomat og hvitløk.

5.

Surr i pannen i smør/olje til chorizopølsen er litt sprø. Hold varmt.

6.

Gi de frosne ertene et oppkok.

7.

Legg fisken opp på en seng av søtpotetpurè med chorizohakk over og grønne erter som tilbehør. Bon appetitt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

En tommelfingerregel: kos deg litt oftere med mer av de mindre, fete fiskearter og begrens inntak av store, fete fisk fra toppen av næringskjeden. Fet småfisk som makrell og sild er kjempegode kilder til omega-3.

Les mer

Prøv også

Andre oppskrifter