Oppskrifter / Torskefilet med chorizohakk
Torskefilet med chorizohakk
Vi trenger både fet og mager fisk for å få dekket behovet for byggeklosser fra fisk. Den fete kommer med omega-3, mens den magre tilbyr jod. Vi trenger begge deler. Prøv derfor denne nydelige torskeloin med chorizohakk og søtpotetpurè – en soleklar vinner i vår familie.
Vi trenger både fet og mager fisk for å få dekket behovet for byggeklosser fra fisk. Den fete kommer med omega-3, mens den magre tilbyr jod. Vi trenger begge deler. Prøv derfor denne nydelige torskeloin med chorizohakk og søtpotetpurè – en soleklar vinner i vår familie.
Ingredienser
Chorizohakk
12.5 g chorizo
1 fedd hvitløk
7.5 g soltørket tomat
0.5 ss smør til steking
0.5 ss rapsolje til steking
Søtpotetpuré
125 g søtpotet
0.5 ss smør
0.25 ts gurkemeie
0.25 ts paprika
0.125 ts havsalt
0.063 ts cayennepepper/pepper
150 g torskefilet/-loin pr person (600g)
87.5 g grønne, frosne erter
Slik gjør du
Søtpotetpuré
1.
Forvarm ovnen til 180gC.
2.
Krydre torsken med salt og pepper og ovnsbak midt i ovnen i 15-20 minutter.
3.
Skrell søtpoteten, del i biter og kok møre. Slå av vannet, ha i smør og krydder og kjør til en jevn purè med stavmikser.
4.
Hakk chorizo, soltørket tomat og hvitløk.
5.
Surr i pannen i smør/olje til chorizopølsen er litt sprø. Hold varmt.
6.
Gi de frosne ertene et oppkok.
7.
Legg fisken opp på en seng av søtpotetpurè med chorizohakk over og grønne erter som tilbehør. Bon appetitt!
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
En tommelfingerregel: kos deg litt oftere med mer av de mindre, fete fiskearter og begrens inntak av store, fete fisk fra toppen av næringskjeden. Fet småfisk som makrell og sild er kjempegode kilder til omega-3.
Les mer
- blogginnlegg om “Hvilken fisk bør vi velge?”
- Hjernemat
Prøv også