I denne salaten får du brukt opp noen skiver grovbrød som nydelige, sprø, smaksrike krutonger. Du bruker de salatbladene du måtte ha i kjøleskapet og tørrsteker litt rester av spekeskinke. Med eggebåter, parmesan og nydelig sennepsvinaigrette tryller du frem den lekreste salat av restemat.
Prøv også:
Ingredienser
Salat med asparges, sprøstekt spekeskinke og krutonger
- 100 g hjertesalat (ett hode)
- 1 bunt asparges (8 stk), rå
- 4 øko egg, hardkokte
- 3 grove brødskiver (til krutonger)
- krydder på krutongene: timian, basilikum, havsalt og pepper
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 6 skiver spekeskinke, tørrstekt i stekepanne
- parmesan i biter
Viniagrette
- 4 ss ekstra virgine olivenolje
- 1 ss eplecidereddik (kjøp rå eddik)
- 1 ts grov sennep
- havsalt og sort kvernet pepper etter smak
Slik gjør du
Salat med asparges, sprøstekt spekeskinke og krutonger
- Hardkok eggene, del dem i to og kvern litt sort pepper på hver enkelt.
- Skjær brødskivene i terninger og stek på middels varme i litt smør/olivenolje/hakket hvitløk, mens du vender dem jevnlig så de stekes på alle sider. Krydre med litt timian, basilikum, havsalt og pepper. Sett panne til side.
- Legg hjertesalatbladene utover salatfatet som en blomst. Skjær aspargesen i strimler og strø dem utover.
- Tørrstek skinken i en stekepanne til den blir sprø. Knekk bitene og strø dem utover salaten. Legg krutonger og eggebåter utover og strø parmesanbiter på toppen.
- Bland ingrediensene til vinaigretten og fordel den utover salaten.