Vi spiser altfor lite grønnsaker og for mye brødmat. Lag en salatbolle, i en skål hjemme eller i en stor lunsjboks. Bland hakkede grønnsaker i alle mulige farger, sammen med litt belgfrukt og gjerne litt byggryn, mathavre eller quinoa. Dressingen varierer du alt etter smak. Prøv denne meksikanske salatbollen med guacamoule. Steker du et stykke fisk eller kjøtt til, rister en håndfull nøtter, eller serverer eggebåter eller osteterninger til, så har du en super middag.
Prøv også disse fantastiske salatene:
Ingredienser
Porsjoner:
Salatbolle
- 1 dl quinoa, eller 2dl rester av kokt byggryn, mathavre, råris osv.
- ½ agurk, i terninger
- 12-15 cherrytomater, i halve
- ½ rødløk, grovhakket
- 1 eske øko mais (280g)
- 1 gulrot, revet
- 2 håndfull ruccolasalat
Guacamoule
- 2 avokado, godt modne
- ½ rød chilli, finhakket uten frø
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss frisk koriander, finhakket
- ½ lime, saften av
- havsalt og pepper etter smak
Slik gjør du
Salatbolle
- Kok opp quinoa, mathavre, råris etc. etter anvisning
- Hakk/skjær opp alle grønnsakene og legg disse i en boks dersom den skal tas med som lunsj eller på et fat dersom den skal spises umiddelbart
Guacamoule
- Del avokadoene i to, ta ut kjøttet og mos det med gaffel.
- Finhakk hvitløk, chili og koriander, og bland dette sammen med avokado.
- Smak til med limesaft, havsalt og pepper. Du kan også kjøre alle ingrediensene i en blender. Da får du en jevnere guacamole enn hvis du bruker morter eller gaffel. Jeg synes den blir best om du moser den sammen for hånd.
TIPS: bland litt rømme inn i rester av guacamoule så har du en nydelig dip til grønnsaksstaver senere en kveld.