Smaksrik pastasalat

med stekt søtpotet

Asiatiske smaker er noe de fleste liker og denne vinaigretten med soyasaus og lime er super skal du få barna til å godta sorte bønner i salaten. Stekt søtpotet gir nydelig sødme som balanseres fint med tynne skiver av vårløk og et lite sting av chili. Noen pastaskruer gjør salaten ekstra familievennlig. Tåler du ikke gluten så bytter du soyasausen til tamarisaus og pastaskruene til kokt bokhvete. Bon appetitt!

TIPS: Rester av kald laks, litt peppermakrell eller reker passer også fint i salaten som variasjon.

Prøv også disse nydelige oppskriftene:

Ingredienser

Porsjoner:

Pastasalat med stekt søtpotet

  • 100 g hjertesalat
  • 2 håndfull øko speltskruer, kokt
  • 170 g hermetiske sorte bønner (en eske)
  • 1 avokado, i terninger
  • 2 små sjalottløk, i tynne skiver
  • 1 chili uten frø, finhakket
  • 25 g ristede pinjekjerner
  • ½ søtpotet i skiver (200g)

Vinaigrette

  • 6 ss ekstra virgine olivenolje
  • ½ lime, saften
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts revet fersk ingefær
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

Pastasalat med stekt søtpotet

  1. Kok og avkjøl pastaskruene.
  2. Rens og skjær søtpoteten i 1 cm tykke skiver. Legg søtpoteten på bakepapir, smør den med litt olivenolje og krydre med litt havsalt og sort kvernet pepper. Stekes midt i ovnen på 180gC til skivene er møre (15-20 min). Avkjøl skivene.
  3. Vask hjertesalatbladene, riv dem i to på langs og dander bladene som blomdekanter rundt på fatet.
  4. Dander så pastaskruer, søtpotet, sorte bønner og avokado innenfor salatkanten. Topp det hele med skivet sjalottløk og ristede pinjekjerner.
  5. Så blander du ingrediensene til vinaigretten og fordeler denne jevnt utover salatfatet.
  6. Har du litt persille kan du strø en håndfull persilleblader på toppen. Server med grovbrød/knekkebrød og smør.

 

Vinaigrette

Tags from the story
, , ,