Smoothie bowl

toppet med revet kokos, skivet banan og annen frukt, hakkede nøtter, granola, kakaonibs og bær. 

For å slippe høye blodsukkertopper av en smoothie må den lages av mer enn bare frukt og bær. Proteiner, fiber og fett holder nemlig blodsukkertoppene nede. Og så hjelper det at den må nytes med skje i stedet for å drikkes. Tyntflytende drikkesmoothie passerer magesekken raskere og blir lettere til blodsukkertopper enn en litt mektigere smoothie bowl.

Prøv også:

Tommelfingerregler for smoothie bowl: 

  1. Velg både grønnsaker, frukt og bær. Grønnsaker som spinat, grønnkål, stangselleri, rødbete og avokado passer fint. Av frukt er både mango, pære, kiwi, banan og ananas supre for fordøyelsen og alt av fargerike bær er topp. 
  2. Væsken kan gjerne være vann, grønn te, rå fruktjuice, grønnsaksjuice, kokosmelk, plantemelk eller syrnede meieriprodukter (eks. tjukkmjølk).  
  3. Tilsett gjerne litt nøtter, linfrø, hamp, chiafrø, kokte hvite bønner eller skjørost 
  4. Vil du ha en ekstra boost for tarmhelsen er det supert med 2 ss myse (Molkosan Fruit med kalsium) eller litt tran uten transmak og MCT 
  5. Trenger du litt mer sødme så tilsetter du noen dadler, fiken, vaniljefrø eller litt rå honning. 
  6. For grønne smoothiebowl egner det seg godt med revet ingefær, sitron, kiwi, spirer og urter (sitronmelisse, mynte, basilikum og koriander) 
  7. Pynt kan være revet kokos, skivet banan og annen frukt, hakkede nøtter, granola, kakaonibs og bær. 

Ingredienser

Smoothie bowl "Killer kale"

  • en håndfull grønnkål (bladene) 
  • 1 pære
  • ½ øko banan
  • 1 liten håndfull jordbær (ferske eller frosne) 
  • 1 ss linfrø eller chiafrø 
  • 1 ss gresk yoghurt 
  • 2 ss myse (Molkosan Fruit) 
  • 1 dl vann/avkjølt grønn te til passe konsistens  

Slik gjør du

Smoothie bowl "Killer kale"

  1. Vask og skjær pæren i biter. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn smoothie.
  2. Ha smoothien i en skål og pynt med bananskiver, bær og litt tørket/ristet crisp