Solbærbalsamiko-saus

Denne må du bare smake!

Denne må du bare smake!

Ingredienser

Indrefilet med perlepotet

3 stk perlepoteter per person

2 stk store gulrøtter, delt i staver

500 g svin indrefilet

Solbærbalsamiko saus

50 g finhakket sjarlottløk (ca. 2-3 stk)

1 dl balsamiko eddik

2 dl solbær , renset og skylt

2 ss kokosblomstsukker (evt.rårørsukker)

1 stk klype mineralsalt og litt sort kvernet pepper

1 ss smør til steking

Slik gjør du

Indrefilet med perlepotet

1.

Kok perlepotetene i lettsaltet vann og sett dem til side.

2.

Damp gulrotstavene på rist de møre.

3.

Skjær kjøttet i 2cm tykke skiver og bank dem lett slik at skivene blir jevnt tykke. Stek på middels varme i en grillpanne med smør og frisk timian eller rosmarin i stekepannen.

4.

Krydre kjøttet med havsalt og kvernet sort pepper.

Solbærbalsamiko saus

1.

Smelt smøret i stekepannen og surr finhakket sjarlottløk 2-3 minutter på middels varme til den er blank, men ikke brun.

2.

Slå over balsamikoeddik og la det surre videre et par minutter.

3.

Ha så i solbærene og surr dem bare til de er varme, før du rører inn kokosblomstsukkeret til sist.

4.

Ha sausen over i en liten kasserolle/bolle som du kan kjøre stavmikseren gjennom sausen i slik at den får en jevn og fin konsistens.

5.

Smak til med salt og pepper.

En sursøt saus som passer fint både til en kjøttmiddag og som topping på en bit chevr`til kvelds. Fryser du ned solbær i sesong, så er dette en saus du kan imponere med gjennom resten av året.

Denne sausen ivaretar solbærenes helsekraft ettersom solbærene bare så vidt varmes.

Du vil imponere med smaker i denne sausen som eksploderer i munnene rundt middagsbordet. Har de ikke slikket fatet før, så bare vent til de smaker denne. Bare gled deg!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter