En sursøt saus som passer fint både til en kjøttmiddag og som topping på en bit chevr`til kvelds. Fryser du ned solbær i sesong, så er dette en saus du kan imponere med gjennom resten av året.
Denne sausen ivaretar solbærenes helsekraft ettersom solbærene bare så vidt varmes.
Du vil imponere med smaker i denne sausen som eksploderer i munnene rundt middagsbordet. Har de ikke slikket fatet før, så bare vent til de smaker denne. Bare gled deg!
Prøv også disse middagsfavorittene:
Ingredienser
Indrefilet med perlepotet
- 3-4 perlepoteter per person
- 2 store gulrøtter, delt i staver
- 500 g svin indrefilet
Solbærbalsamiko saus:
- 2-3 sjarlottløk, ca.50g finhakket
- 1 dl balsamiko eddik
- 2 dl solbær , renset og skylt
- 2 ss kokosblomstsukker (evt.rårørsukker)
- 1 klype mineralsalt og litt sort kvernet pepper
- 1 ss smør til steking
Slik gjør du
Indrefilet med perlepotet
- Kok perlepotetene i lettsaltet vann og sett dem til side.
- Damp gulrotstavene på rist de møre.
- Skjær kjøttet i 2cm tykke skiver og bank dem lett slik at skivene blir jevnt tykke. Stek på middels varme i en grillpanne med smør og frisk timian eller rosmarin i stekepannen.
- Krydre kjøttet med havsalt og kvernet sort pepper.
Solbærbalsamiko saus:
- Smelt smøret i stekepannen og surr finhakket sjarlottløk 2-3 minutter på middels varme til den er blank, men ikke brun.
- Slå over balsamikoeddik og la det surre videre et par minutter.
- Ha så i solbærene og surr dem bare til de er varme, før du rører inn kokosblomstsukkeret til sist.
- Ha sausen over i en liten kasserolle/bolle som du kan kjøre stavmikseren gjennom sausen i slik at den får en jevn og fin konsistens.
- Smak til med salt og pepper.