Smart og god sorbet med appelsin, ingefær og chili lager du enkelt selv. Denne oppskriften er fra tv-serien “Bra godt” på TV2 og kan anbefales på det varmeste.
Nyt også disse dessert-variantene:
Ingredienser
Appelsinsorbet
- saften fra 4 stykk appelsiner - 4 dl
- 2 ts revet ingefær
- ½ stk finhakket rød chili
- 1 stk eggehvite
Slik gjør du
Appelsinsorbet
- Vask appelsinene. Del dem i to og press ut saften.
- Ha appelsinsaft, ingefær og chili i en vid form. Sett formen i fryseren.
- Rør i saften med en gaffel hver halvtime et par ganger under innfrysing.
- Stivpisk eggehviten.
- Kjør den fryste saften og eggehviten i en blender til den har sorbet-konsistens.
- Server sorbeten med en gang eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren. Oppbevar den i fryseren en halv time før servering slik at sorbeten får tint seg litt.
- Pynt med finrevet appelsinskall.