Den sprø bunnen med den karamelliserte løken fungerer utrolig godt sammen med sursildfiletene i denne retten som minner om pizza.
Oppskriftene er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg.
Prøv også disse oppskriftene:
TIPS! I butikkhyllene kan du velge og vrake blant utmerkede sildeprodukter på glass eller boks. Noen sildefileter trenger å vannes ut i vann eller melk, andre – som sursild – kan du bare tørke av og bruke som de er.
Ingredienser
Porsjoner:
Tertedeig
- 20 g fersk gjær
- 3 dl lunkent vann
- 375 g fint speltmel
- 150 g grovmalt speltmel
- salt
- 4 rødløk i skiver
- 4 gule løk i skiver
- salt og pepper
- 2 poser babysalat, hver på 65 g
Sild
- 400 g sursild
Yoghurtdressing
- 2 dl naturell yoghurt, gresk eller tyrkisk type
- 1 ts honning
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- 2 ss rømme
- salt, kajennepepper og saft av økologisk sitron
Slik gjør du
Tertedeig
- Varm stekeovnen til 250 °C.
- Bland en smidig tertedeig i en bakebolle. Legg et klede over bollen og la deigen heve 15 minutter. Del deigen i 4 emner. Kjevle ut til ½ cm tykke leiver. Legg leivene på bakepapir på to brett.
- Legg på løkskiver og trykk dem litt ned i deigen. Dryss over salt og pepper.
- Etterhev leivene i 10 minutter. Stek tertene sprø i 15–20 minutter.
- Rør sammen dressingen. Del sursildfiletene i munnfuller. Rens salaten.
- Fordel straks salat, sild og yoghurtdressing over de nystekte løktertene.