Sunn og god fajitas

I episode 2 fra tv-serien “Bra Godt 2” lager Klaus Sonstad og Berit Nordstrand sunn og god fajitas med hjemmelaget goacumole og fajitaskrydder.

I episode 2 fra tv-serien “Bra Godt 2” lager Klaus Sonstad og Berit Nordstrand sunn og god fajitas med hjemmelaget goacumole og fajitaskrydder.

Ingredienser

Fajitas

1 stk kyllinglår

Tilbehør

0.5 stk liten rødløk

0.5 stk liten rød paprika

0.5 stk liten grønn paprika

0.5 stk liten gul paprika

Chrispisalat / annen salat

1 stk store tomater

Koriander

Revet gulost

Tortillalefser av mais

Rømme

Guakamole

0.5 stk avokado

Saften av ½ sitron

Litt hakket rødløk

Litt hakket chili

Litt hakket tomat

Salt/pepper

Fajitaskrydder

1.5 ss chilipulver

1.5 ts salt

1.5 ts paprikapulver

1 ts rørsukker

1 ts hvitløkspulver

0.5 ts kajennepepper

0.5 ts spisskummin

Slik gjør du

Fajitas

1.

Varm grillen til 250 grader. Ha på godt med fajitaskrydder på kyllinglårene. Du kan selvsagt bruke de delene av kyllingen du selv ønsker. Når grillen er varm og du setter inn kyllingen, så setter du ned varmen til 200 grader og har på lokk. Kyllingen grilles i 30-35 minutter. Det er lurt å følge med på slutten slik at ikke kyllingen blir overstekt.

2.

Mens kyllingen er på grillen, lager du tilbehøret.

Tilbehør

1.

Kutt opp alle grønnsakene.

Guakamole

1.

Mos avokadoen med en gaffel og ha ønsket mengde av rødløk, chili og tomat sammen med avokadoen.

2.

Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.

Fajitaskrydder

1.

Bland ingrediensene godt og oppbevar på tett glass. Dette holder seg godt så lenge du passer på at glasset er tett. Vi kan love deg at dette krydderet smaker mye bedre enn det du finner i butikken.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter