Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær

Perfekt som frokost eller mellommåltid

Har du ikke tjukkmjølk, kan du bruke økologisk kefir, økologisk yoghurt naturell eller yoghurt av kokosmelk (om du ikke tåler melk). Styr unna produkter basert på soyamelk.

Prøv også disse oppskriftene:

Alle oppskriftene er hentet fra boken “Tarmens medisin“.

Ingredienser

Porsjoner:

Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær

  • 8 dl tjukkmjølk
  • 4 dl fermenterte byggryn
  • 4 dl blanede friske bær

Fermentert byggryn

  • 4 dl byggryn
  • 1 ss surdeigsstarter
  • 1 l vann

Slik gjør du

Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær

  1. Fyll en stor skål med tjukkmjøk
  2. Topp med friske bær, fermenterte byggryn og litt honning

Fermentert byggryn

  1. Legg byggrynene i vann tilsatt surdeigsstarter
  2. La stå i romtemperatur i minst 12 timer, gjerne natten over
  3. Hell av vannet og kok byggrynene i nytt vann under lokk i ca. 45 minutter, til grynene er møre
  4. Avkjøl