Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær

Perfekt som frokost eller mellommåltid. Har du ikke tjukkmjølk, kan du bruke økologisk kefir, økologisk yoghurt naturell eller yoghurt av kokosmelk (om du ikke tåler melk). Styr unna produkter basert på soyamylk.

Perfekt som frokost eller mellommåltid. Har du ikke tjukkmjølk, kan du bruke økologisk kefir, økologisk yoghurt naturell eller yoghurt av kokosmelk (om du ikke tåler melk). Styr unna produkter basert på soyamylk.

Ingredienser

Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær

2 dl tjukkmjølk

1 dl fermenterte byggryn

1 dl blandede friske bær

Fermentert byggryn

1 dl byggryn

0.25 ss surdeigsstarter

0.25 l vann

Slik gjør du

Tjukkmjølk med fermentert byggryn, honning og bær

1.

Fyll en stor skål med tjukkmjøk.

2.

Topp med friske bær, fermenterte byggryn og litt rå honning

Fermentert byggryn

1.

Legg byggrynene i vann tilsatt surdeigsstarter.

2.

La stå i romtemperatur i minst 12 timer, gjerne natten over.

3.

Hell av vannet og kok byggrynene i nytt vann under lokk i ca. 45 minutter, til grynene er møre.

4.

Avkjøl

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse oppskriftene:

Alle oppskriftene er hentet fra boken “Tarmens medisin“.

Andre oppskrifter