Varm sjokolade med chili

En smakfull, varm nytelse

Hvem liker vel ikke en rykende kopp med varm kakao? Kakao smaker like godt om du velger å lage den med melkefrie alternativer som f.eks. mandelmelk, soyamelk, havremelk etc. Mørk sjokolade kan telle som en grønnsak, ved å tilføre deg flere typer plantestoffer. I din jakt på grønnsaksfarger, er det flott at noen få biter mørk sjokolade også kan bidra.

Denne oppskriften ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Flere typer plantestoff i sjokoladen er kraftige antioksidanter som slokker gnister fra forbrenningen og demper oksidativt stress i kroppen din. Som ledd i et ellers sunt kosthold kan det medvirke i forebyggingen av både overvekt, diabetes, hjerte-karsykdom, kreft og psykiske helseplager og demens (Gu L et al 2006. J Agric Food Chem)

 

Prøv også:

Ingredienser

Varm sjokolade med chili/Chilikakao

  • 1 vaniljestang
  • 1 liter H-melk/ havremelk/havremandelmelk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts finhakket fersk rød chili uten frø
  • 0.5 dl honning
  • 1 plate 80% mørk sjokolade  

Slik gjør du

Varm sjokolade med chili/Chilikakao

  1. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
  2. Ha vaniljestang med frø, melk, kakao og finhakket chili i en kjele og varm til kokepunktet.
  3. Ta kjelen av varmen og rør inn grovhakket sjokolade til den har smeltet. Rør så inn honningen. Bruker du kaldslynget honning er det et poeng at kakaoen ikke er varmere enn 50 gC når du rører inn honningen, fordi dette tar best vare på plantestoffene.