Dette er den perfekte desserten når du vil holde blodsukkeret stabilt, men allikevel servere en liten søtbit til kaffen. Sjokoladeiskonfekt med trekk av mørk sjokolade. Både vegan, gluten- og melkefri så alle kan kose seg. Røren rekker til 15 små iskremkonfektbiter og en liten ispinne.
TIPS: Det er alltid den første munnfullen som smaker best. Bitene er mektige, så beregn kun 1-2 sjokoladeiskonfekt per person. Bitene holder seg i månedsvis i lufttett boks i fryseren, så de er også velegnet om du vil ha en søtbit på lur når du får lyst til å kose deg litt ekstra.
Prøv også disse smarte nytelsene:
Dette innlegget inneholder reklame for produkter i serien “Made By Berit Nordstrand” som selges i disse butikkene.
Ingredienser
Vegan sjokoladeis-konfekt
- 100 g cashewnøtter (bløtlagt i 1 time)
- 6 ss kokoskrem (det fete topplaget når du åpner en boks kokosmelk som har stått litt)
- 2 ss kokosblomstsukker
- 1/4 ts vaniljepulver (evt. frøene av en vaniljestang)
- 2 ts sitronsaft
- 2 ss kakao (eller mer om du vil)
- 1 plate BN 80% øko sjokolade (til trekk)
Slik gjør du
Vegan sjokoladeis-konfekt
- Bland alle ingrediensene (bortsett fra sjokoladen til sjokoladetrekket) i en blender, og kjør til en jevn iskremrøre. Ha røren over i isbitformer og sett dem i fryseboksen. Etter 4-5 timer skal isen være passe fryst, men jeg lar den stå over natten.
- Smelt BN-sjokoladen eller annen mørk sjokolade i vannbad. Dypp så iskonfektbitene i sjokoladen eller øs sjokolade over eventuelle ispinner med en skje.
- Ha gjerne hakkede nøtter, litt granola eller grovknuste frysetørrede bær over sjokoladetrekket før sjokoladen stivner om du vil.