Vegansk is med smak av kokos

toppet med mørk sjokolade og potetgull  

Nydelig vegansk is med smak av kokos toppet med mørk sjokolade og potetgull  

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Jeg har laget en oppskrift på en nydelig vegansk is som smaker himmelsk og som er enkel å lage. Denne bør prøves!

Vegansk is med smak av kokos toppet med mørk sjokolade og potetgull ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Prøv også:

 

 

 

Ingredienser

Vegansk is med smak av kokos

  • 4 dl kokosmelk (bruk fet variant, ikke lett)
  • 1 dl mandelmelk (eller annen type «melk») 
  • 2 ss Cocosa kokossirup evt annen søtning  feks agave sirup  
  • 1 klype salt 
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g mørk sjokolade 
  • 50 g Sørlandschips
  • Friske bringebær 

Slik gjør du

Vegansk is med smak av kokos

  1. Bland sammen kokosmelk, mandelmelk, salt og vaniljeekstrakt i en bolle. Smak til med søtning. 
  2. Ha blandingen i en ismaskin hvis du har. Hvis ikke kan du løse det på to måter: ha blandingen i en brødform og sett i fryseren. Ta ut formen, rød og sett den tilbake i fryseren hvert 20. minutt til du har en ferdig is. Den kanskje enkleste varianten er å fryse ned blandingen i en isbitform (gjerne i silikon slik at de er enkle å få ut. Rett før servering har du kokos-isbitene i en food prosessor og kjører til en kremet kokosis. 
  3. Ha kokosisen i 4 små boller og topp med grovhakket mørk sjokolade, sørlandschips og friske bringebær. 

 

 

Tags from the story
, ,