Anisstjerner

Er du ferdig med julebaksten? Eller har du lyst til å prøve ut en ny kakeoppskrift til jul? Anisstjerner har allerede rukket å bli en favoritt hjemme hos oss. Sprø og kjempegode på smak. Oppskriften får du her.

Er du ferdig med julebaksten? Eller har du lyst til å prøve ut en ny kakeoppskrift til jul? Anisstjerner har allerede rukket å bli en favoritt hjemme hos oss. Sprø og kjempegode på smak. Oppskriften får du her.

Ingredienser

150 g spelt, finmalt

50 g rårørsukker

1.5 ts malt stjerneanis

100 g smøremyk rapskokos/smør

1 eggeplomme

Slik gjør du

1.

Ha speltmel, rårørsukker og stjerneanis i en kjøkkenmaskin/foodprosessor og bland.

2.

Del smøret opp i mindre biter og smuldre det sammen med det tørre. Smøremyk Rapskokos trenger du ikke å smuldre, men har det oppi sammen med eggeplommen. Kjør så deigen til den er fast og fin.

3.

Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 1 time så den blir litt fastere og lettere å jobbe med.

4.

Kjevle ut deigen nokså tynt (3-4 mm) og stikk ut stjerner. Legg stjernene på en bakepapirdekket stekeplate og stek kakene midt i ovnen ved 220°C i ca. 5 minutter.

5.

Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på en kakerist og avkjøles helt.


Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter