Featured Image

Fermentert Eplemos

 

 

Eplemos

  • 2,5 kg epler (1,6kg skrelte epler uten kjernehus)
  • 3 dl vann
  • ½ sitron, saften
  • 400g rørsukker, smak til

Skrell eplene, fjern kjernehusene og del eplene i biter. Ha dem i en kjele, tilsett vann og sitronsaft og gi eplene et oppkok. La småkoke i ca.30 minutter. Tilsett sukker og kok opp pånytt under omrøring. La mosen småkoke i 5 minutter og fyll den så i steriliserte, varme glass. Fyll glassene helt opp og sett på lokkene. Lagres kaldt og mørkt. Kan også fryses, men da må ikke glassene være helt fulle. Nyt!

Fermentert eplemos

  • 1 syltetøyglass som rommer 3 dl
  • 2 dl eplemos
  • 2 ts rå honning
  • 1/2 ts Ceylonkanel
  • 2 ts myse (evt. kombucha som startkultur)

 Lag eplemos og avkjøl (link til oppskrift på eplemos). Ha 2 dl eplemos i et glass. Rør inn honning, kanel og myse. Skru igjen lokket. La stå på benken til fermentering i 2 døgn, før glassene settes kjølig.

Jeg har også laget oppskrift på tilslørte bondepiker - En nydelig måte å bruke fermentert eplemos på! Følg meg i Klubb Nordstrand for oppskrift :)