Eplemos
Skrell eplene, fjern kjernehusene og del eplene i biter. Ha dem i en kjele, tilsett vann og sitronsaft og gi eplene et oppkok. La småkoke i ca.30 minutter. Tilsett sukker og kok opp pånytt under omrøring. La mosen småkoke i 5 minutter og fyll den så i steriliserte, varme glass. Fyll glassene helt opp og sett på lokkene. Lagres kaldt og mørkt. Kan også fryses, men da må ikke glassene være helt fulle. Nyt!
Fermentert eplemos
Lag eplemos og avkjøl (link til oppskrift på eplemos). Ha 2 dl eplemos i et glass. Rør inn honning, kanel og myse. Skru igjen lokket. La stå på benken til fermentering i 2 døgn, før glassene settes kjølig.
Jeg har også laget oppskrift på tilslørte bondepiker - En nydelig måte å bruke fermentert eplemos på! Følg meg i Klubb Nordstrand for oppskrift :)