Featured Image

Kokken og legen  Episode 1 - Gulrotsuppe

 

Jeg har sammen med min gode venn og fantastiske kokk Tina Nordstrom laget en serie episoder der vi lager nydelig mat som medisin! Gjør deg klar for denne fantastiske reisen. Under første episoden lager vi gulrotsuppe!

 

Ingredienser:
- 5 gulrøtter
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 dl olivenolje
- 1 dæsj kajennepepper
- 0,5 ts salt
- saften fra 1 appelsin
- saften fra 1 lime
- 5–6 cherrytomater
- 4 cm fersk ingefær
- 1 avokado
- 1 ss valmuefrø

Slik gjør du:
1. Skrell gulrot, løk og hvitløk. Skjær gulroten i skiver, skjær løken i skiver og knus hvitløken med knivbladet. Ha alt i en kjele sammen med olje og kajennepepper. Hell på vann slik at det akkurat dekker. Salt. Kok opp og la det småkoke til gulrøttene er myke.
2. Hell saften fra sitrusfruktene i en blender eller foodprosessor. Skrell og skjær ingefæren i tynne skiver og tilsett den og tomatene. Tilsett så gulrøttene med det kokende vannet og bland til en jevn suppe. Sil suppen og tilsett eventuelt litt salt for å balansere syren.
3. Del, ta kjernen og skjær avokadokjøttet i biter.
4. Hell suppen i dype boller og topp med biter av avokado og litt valmuefrø.