Featured Image

Kokken & Legen Episode 6 - Potet- og mandelsuppe med lett gravet torsk

Jeg har sammen med min gode venn og fantastiske kokk Tina Nordstrom laget en serie episoder der vi lager nydelig mat som medisin! Gjør deg klar for denne fantastiske reisen. I denne episoden lager vi en nydelig Potet- og mandelsuppe med lett gravet torsk. Kos deg! 

 

Oppskrift til 4 porsjoner:
Suppe:
400g nypoteter
1 gul løk
2 hvitløksfedd
100g skrellede mandler
1 liter kyllingbuljong
1 dl creme fraiche
Saften fra 0,5 sitron
Olivenolje for steking
Salt og hvit pepper fra kvern

Syltet torsk
400 g torskefilet 
3/4 kopp salt
1 dl sukker
1 klype dill

Slik gjør du: 

• Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i mindre biter

• Kok opp kyllingbuljongen

• Stek poteter, løk, hvitløk og mandler i en gryte med olivenolje i noen minutter. Hell over buljongen og kok til alt er mykt.

• Gni inn/ masser torsken med sukker- og saltblanding og la den stå i en form/ eller legg den i en plastpose til suppen er klargjort (ca. 30-35 min)

• Bland suppen glatt med creme fraiche og sitronsaft. Krydre med salt og pepper.

• Tørk fisken fra graveringsteamet og skjær tynt på en tallerken , plukk over litt dill og klem den siste sitronsaften over fisken hvis du har forlatt 

• Server suppen i boller på siden og dryss litt god olivenolje på toppen!

Andre episoder av Kokken og Legen:

Episode 1 her - Oppskrift på gulrotsuppe 

Episode 2 her - Rask tomatsaus med lunken makrell og kremet egg

Episode 3 her -Råkost på gulbete/kålrot og karse

Episode 4 her - Russisk dipp

Episode 5 her - Gulrotsalat med gurkemeie og koriander

Visste du forresten at det er åpen og rullerende påmelding på Ny Start nettkurset mitt? Få en friskere kropp, mindre magefett og mer energi med min metode! Meld deg på HER!