Featured Image

Nå kan vi nå hver eneste lille venn

En App som inspirerer barna til å velge smartere hverdagsmat, bevege seg mer og sove nok. Vi snakker om App èn “HUBALUBA”, hvor barna løser oppgaver og oppdrag gjennom 8 uker, samler poeng for hele klassen og premieres i form av gøyale figurer i cellefabrikken når de tilsammen har løst ukens oppdrag. Liten og stor får innsikt i smartere matvalg gjennom inspirasjon og gøyale historier. De motiveres til mer hverdagsaktivitet gjennom at de samler poeng både gjennom spensthopp og det å gå til skolen. Og ikke nok med det. Nå blir det også kult å sove nok. Barna lyste opp når jeg fortalte om elgen, som sover i 3-4 timer og om at en liten menneskekropp behøver 9-10 timers søvn for at cellefabrikkene skal få gjennomført nødvendige oppryddingsarbeider. De lo høylydt når vi alle var bakterier i tarmen og fulgte spent med når spenningen steg idet Hubalubagjengen våknet og overtok styringen i tarmbakteriesamfunnet.

Jeg fikk inspirere 220 barn i første til syvende klasse gjennom skoledagen. På ettermiddagen hadde jeg opplæring av samtlige ansatte på skolen, og på kvelden holdt jeg foredrag i 2 timer i en fullsatt gymsal av nysgjærrige foreldre. Og responsen lot ikke vente på seg. En enstemmig positiv tilbakemelding fra både barn, lærere og foreldre. Inspirerte barn som kom hjem og bad om linser, bønner, byggryn, grovt brød og grønnsaker i alle regnbuens farger. Barna ble inspirert til å endre livsstil på samme måte som mine største barn på 90-tallet kom hjem og befalte oss til søppelsortering etter inspirasjon fra Blekkulf og miljøagentene.

De neste 8 ukene vil barna løse ukesoppdrag, lærerne og foreldrene får tilsendt informasjonsbrev per mail og alle får oppskrifter på nydelige matretter og desserter hver uke. De vil innvies i en verden av muligheter – matnytelser med de beste smaker fylt med smarte byggeklosser kroppen trenger.

Jeg følger dem over 8 uker, deler tips og triks og oppsummerer effektene. Jeg blir rørt når jeg tenker på at vi sammen nå kan sikre at liten og stor kan nyte den beste utgaven av seg selv.

Jeg er takknemlig for at jeg får oppleve alt dette, fylles av energi ved tanken på hvilke effekter vi nå kan skape og gleder meg til vi kan rulle dette ut over det ganske land. Helt gratis selvfølgelig- sosialt entreprenørskap fra vår side. På en arena hvor vi kan nå hver eneste lille venn…

Klem Berit

 

Merknad: Denne artikkelen har ikke til hensikt å gi medisinske råd, diagnose eller behandling