Featured Image

Reisebrev - Plantebasert og Omstart30-vennlig gourmet London

Har du lyst på tips til fantastiske plantebaserte smaksopplevelser blant Londons mer enn 400 vegetar og vegan-restauranter? Jeg dro en langweekend fra torsdag formiddag til mandag morgen og ville lage en plantebasert kjøkkenreise, en gourmet smaksreise til inspirasjon. Inspirasjon for meg selv til retter jeg vil gjenskape og inspirasjon til de av dere som vil ta turen.

Er du på Omstart30, så byttetrikser du råvarer med soya, bønner, kikerter, linser og brødmat med gluten. Flere konsept hadde egne glutenfrie menyer. Det gikk veldig enkelt å bytte inflammatoriske råvarer til anti-inflammatoriske Omstart30-vennlige alternativ.

Stedene jeg anbefaler, serverer nydelig mat basert på rene råvarer, ikke burgere og pølser med «look-a-like meat» av bearbeidet soya og kunstige tilsetninger.

Følgende er mine favoritter fra denne turen

Jeg dro rett til sagnomsuste Farmacy i Baywater nær Notting Hill. Bestilte «Fire Starter syringe shot» med ingefær, gurkemeie, cayenne og sitron som appetizer, mens jeg ventet på nydelige retter laget av rene råvarer fra deres egen gård.

Jeg koste meg med taco som forrett, smakte surdeigspizza med macademia-«ost», popcorn-blomkål og en nydelig rødbetsalat. Til dessert ble det en kule vanilje-cashew-iskrem med litt koffeinfri espresso over. Jeg elsker affogato, som desserten heter i itaia.

Lever du anti-inflammatorisk og ønsker tilleggseffekt av periodisk faste, så hopper du over frokosten, tar en kaffe og går en fin tur. Dagens første måltid blir da en brunsj, en breakfast&luch. Jeg kan anbefale deg mine favorittsteder Mildreds, Mallow og Delisiously Ella til brunsj.

Jeg elsker Mildreds,- en pioneer som har servert nydelig, plantebasert mat i mer enn 30 år. De serverer smaker fra både asia, sør-og sentral-amerika og midt-østen. Jeg var innom både til middag og lunsj. Anbefaler et utvalg av deres smaksrike forretter på deling. Jeg spiste kimchi, rødbetdip, hummus og grillet savoykål, med nydelig brødmat til.

Den selvlærte kokken Ella Mills sitt restaurantkonsept som er uten kjøtt, uten kumelk og fritt for gluten. Kanskje mest kjent for sine rawkuler/proteinballs og sin nydelige søtpotetbrownie, og hun mer enn 1 million følgere på instagram. Ta turen innom for en frokostgrøt eller en avokadotoast med hvitløk og sopp på glutenfritt surdeigsbrød til lunsj.

SUMI ble valgt til middag fredag, da jeg ville teste denne populære restauranten med autentiske smaker av Japan. Midt i hjertet av Notting Hill, kan du finne denne elegant raffinerte, men samtidig casual og hyggelige perlen. Jeg koste meg med edamamebønner, seaweed salat, laks teriyaki og vegansk mushroom gohan. Sistnevnte en risrett med japansk kraft (dashi), sopp og grønnsaker.

Holy Carrot er virkelig verdt et besøk. I koselige omgivelser, får du servert snacks (eks harissanøtter), småretter som grillet kål, croquetter og crispy maki, eller klassikere som selleririsotto med trøffel, buffalowings av østerssopp eller raw pad thai. Jeg spiste kjempegode crispy maki og smaksrike buffalowings med chillimajones, nam!

Lørdag ble det middag på Tendril, og det er bare å glede seg. Velger du stedets smaksmeny, får du små plantebaserte delikatesser på rekke og rad. Menyen serveres fra klokka 18, så velg stedet for middag og ikke lunsj. Menyene er basert på sesongens råvarer, og varierer daglig basert på hva som er tilgjengelig. På min smaksmeny fikk jeg blant annet rykende ferskt hjembakt surdeigsbrød med en nydelig dip av rødbet, sort hvitløk og røkt paprika, grillet pak choi med ananas, kokosnøtt og massamandressing, innbakt selleri med sennepsdressing og aioli og grillet sopp med sitrus gremolata og løksaus.

Mine to favoritter? Det må bli Holy Carrot og Mildreds. Så har du lyst og anledning til å innom kun ett plantebasert konsept, så ville jeg gått for en av disse to.

Hvor kjøpte jeg matvarer? På Planet Organic og Whole Foods handlet jeg kimchi, beinkraftpulver, marine kollagenkapsler, kombucha, vannkefir, barer og sjokolade. Alltid fint å teste nye merker og ha med seg litt godsaker hjem.

Plantebaserte Michelin-stjerne-steder?

Blant Londons mer enn 30 Michelin-stjerne-restauranter, finner du disse tre veganske stjernekonseptene Pied à Terre, Pollen Street Social og Gauthier. Jeg har ikke testet dem, men prøv gjerne og del din erfaring med meg.