Featured Image

Frokostbrett til mamma

Plantebasert, Omstart30, uten kumelk og uten gluten

Jeg elsker å feire alle mammaer der ute. Derfor har jeg laget et frokostbrett til inspirasjon for alle som vil skape litt følelse av hverdagsluksus for mor i huset. En treretters frokost, som kan friste som en helt spesiell start på dagen. Dekk et nydelig frokostbrett på kvelden, lag i stand jordbær og råkuler, skriv et fint kort og du har det meste klart. Og det beste av alt: den både smaker kjempegodt, gjør godt og er omstart-vennlig.

Det er stor stas for barna i huset å servere frokostbrettet selv. Bor du alene med barna kan du gjerne forberede dagen sammen med dem. La dem glede seg over å få servere deg herlighetene. Med litt vaniljeyoghurt og fruktsalat, noen råkuler og jordbær med sjokoladetrekk klare i kjøleskapet, er det ingen sak.

Bor du alene slik som meg, så lag i stand et brett til deg selv og ha barna på Facetime mens du koser deg med frokosten. Det er min plan i år. Da føles det nesten som om jeg har barna i senga sammen med meg. Er du heldig og har en mor du kan feire, eller du kjenner en annen mamma som er alene, så skap dere selv litt hverdagsluksus sammen.

Jeg blir glad om du liker min post og del den gjerne til inspirasjon for andre du ønsker skal kose seg litt ekstra på morsdagen.

Med respekt for at jordbær ikke er i sesong i Norge nå, og heller ikke kan skaffes økologisk på denne tiden av året, kan jeg foreslå å bytte dem ut med biter av økologisk banan. Til yoghurtglasset bruker du frosne bær, de er i sesong hele året :) Råkulene kan du lage av min enkle oppskrift nedenfor eller du lager en stor porsjon energi-kuler og oppbevarer resten i fryseboksen. Det er da ikke bare på morsdagen vi skal kose oss!

Yoghurtglass:

 • 3 ss vaniljeyoghurt (jeg brukte yoghurt av kokosmelk)
 • 1 kiwi, i biter
 • 2 ss granola (jeg brukte Berit glutenfri)

Ha yoghurten i ei skål, skjær opp kiwien og topp yoghurten med kiwi og granola. Du kan også dandere dette lagvis i et høyt glass.

 

Ostekake-jordbær:

 • 50g kremost naturel (Omstart30: fetakrem)
 • 1/4 ts vaniljepulver/vaniljeekstrakt (kan kuttes)
 • 1 ts honning
 • 4 jordbær/bananbiter

Pisk sammen ingrediensene til «ostekake-kremen».

Vask jordbærene og kutt av hamsen/stilken. Sett dem med kuttsiden ned. Skjær et kryss i toppen og fyll dem med en liten teskje «ostekake-krem». Dryss hakkede nøtter over eller litt sprø granola. Ostekake-jordbærene tåler fint å stå i kjøleskapet natten over, - smakene i «ostekake-kremen» blir bare enda bedre. Ønsker du ikke å bruke importerte, sprøytede bær, så bruk bananskiver eller kjeks som ostekakebunn. Mine glutenfrie pepperkaker egner seg kjempegodt, se (https://beritnordstrand.no/oppskrifter/glutenfrie-pepperkaker)

 

 Råkule- og jordbærblomster i vase:

 • jordbær/renergikuler/dadler
 • mørk sjokolade, smeltet i vannbad (jeg brukte Berit sjokolade)
 • en potte frisk mynte
 • topping: kokosmasse, rålakris, hakkede nøtter, gojibær, tørkede blomster eller bær

Til «blomster» kan du bruke jordbær, øko bananbiter, mine energi-kuler, lakriskuler eller bare dadler rullet i lakris. Tre mynteblader på en pinne, topp pinnen med jordbær, råkuler eller bananbiter. Dypp «blomsterknoppen» i smeltet mørk sjokolade og rull dem forsiktig i topping. Rålakris kjøper du på helsekost eller på nett.

Få tilgang til nye eksklusive oppskrifter HVER uke på Klubb Nordstrand her :)

Andre oppskrifter nevnt i artikkelen er: 

Energikuler med sjokolade: https://beritnordstrand.no/oppskrifter/energikuler-med-sjokolade-raw-balls-uten-melk-og-gluten

Lakriskuler: https://beritnordstrand.no/oppskrifter/lakriskuler

Ny Start Nettkurs

 Visste du forresten at det er åpen og rullerende påmelding på Ny Start nettkurset mitt? Få en friskere kropp, mindre magefett og mer energi med min metode! Meld deg på HER 

Klem,

Berit