Featured Image

Torsk sous vide med kremet spinat og chorizohakk

 

 

Reklame/ Torsk er min desiderte favorittfisk. Jeg nyter den både lettsaltet i vann, ovnsbakt, grillet, pannestekt. I det siste har jeg virkelig fått smaken på torsk sous vide. Med sous vide behøver du ikke bekymre deg for om fisken er over eller underkokt. Særlig med hvit fisk, kan den fort bli overkokt og tørr. Med sous vide er temperaturen stabil og fisken kan stå lenge. Du vil dermed beholde ønsket temperatur og konsistens. Samtidig beholder du alle næringsstoffene og du får den samme, perfekte konsistensen hver gang. Denne sous vide staven fra Wilfa, er liten og får plass i skuffen din, så du kan oppbevare den på kjøkkenet. Mens fisken tilberedes kan du fokusere på å lage nydelig tilbehør. Slik som kremet spinat og sprøstekt chorizohakk.

Slik beregner du mengden fisk per person:

  • Hel fisk: ca. 400–500 g per person
  • Fiskestykker med ben: ca. 300–400 g
  • Filet: ca. 200–250 g

 Til 4 personer trenger du:

  • 800 g torskeloin eller torskefilet
  • Havsalt og sort kvernet pepper
  • 2 ss smør (klaret smør)

Krydre torsken med salt og pepper og la den temperere litt om du har oppbevart den i kjøleskap. Del loinen i passe porsjonsbiter og vakuumer bitene sammen med smør.

Fyll vann i en passende stor kjele, monter sousvidestaven og sett den på 55 gC. Vent med å legge fiskepakkene oppi kjelen til vannet holder 55gC. La den så ligge i 30min. Mens fisken ligger i vannbad lager du kremet spinat, chorizohakk og pannestekte småpoteter.

Kok potetene møre i lettsaltet vann, mens du lager chorizohakk og kremet spinat. Du pannesteker potetene i litt smør rett før servering.

Chorizohakk

Skjær chorizopølsen i tynne skiver og grovhakk. Beregn 3-4 skiver per person. Pannestek hakket i en tørr stekepanne. Fettet i pølsa vil slippe og hakket surre i fett til det begynner å bli litt sprøtt. Sett til side.

Kremet spinat

  • 400 g frisk spinat (2 poser a 200g)
  • 3 stilker vårløk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 dl fløte (evt kokosyoghurt naturel)
  • 1/4 ts revet muskatnøtt

Skyll spinaten i kaldt vann om den ikke er kjøpt «vasket og klar». La den renne av seg. Finkutt vårløken. Ha litt smør (klaret smør) i en stekepanne på moderat temperatur og stek spinaten under lett omrøring til den faller sammen. Tilsett finhakket vårløk og hvitløk. La surre litt under omrøring før du tilsetter fløte eller kokosyoghurt naturel. La alt småputre litt for å utvikle smak. Tilsett revet muskat og smak til med havsalt og pepper.

Når du kjøper Sous vide får du 40% rabatt! Du får også 40% på alle vakuummaskinene og vakummposene (som du trenger for å lage sousvide). Bruk koden Svide21 HER