Featured Image

Slik feirer jeg morsdagen

På morsdagen feirer vi mors kjærlighet til sine barn. Det kan vi alle gjøre, vi kan enten hedre eller minnes vår egen mamma, være ekstra gode mot oss selv som mamma den dagen eller bli feiret av familie vi har rundt oss. Jeg lager meg frokost på sengen, kopler på mine barn via Teams og nyter fellesskapet, kaffen og godsaker jeg har laget. Oppskriftene deler jeg med deg, slik at du kan gi dem videre eller skape deg selv en kjempefin dag.

Jeg feirer min mammas sterke kjærlighet til meg, selv om hun ikke lever lenger. Hun er med meg i mine tanker og gjøremål. Jeg feirer også min kjærlighet til mine barn. Jeg må være verdens heldigste, og er utrolig takknemlig for min fantastiske flokk. Jeg elsker dem og de elsker meg. Vi heier alle på engasjement og lidenskap, vi både ler og gråter sammen, støtter og motiverer hverandre, kjenner på sterkt tilhørighet og nyter fellesskapet. Har du ikke barn, og heller ikke en mamma du kan minnes, så vil jeg du skal feire kjærligheten til deg selv. Skap deg selv en fin dag, gjennom å gjøre det mot deg selv som du hadde ønsket for din mamma eller din aller beste venn.

Jeg har kjøpt meg selv tulipaner som ligger klare i kjøleskapet. De snittes og settes i vase lørdag kveld før jeg legger meg. Min friske kiwipai, er bakt, delt i små kakestykker og frosset. Kakestykket tiner mens kaffen trekker. Frokostsjokoladen knekkes i biter og brettet dekkes med mitt fineste servise. Jeg er tro mot konseptet å feire meg selv, slik jeg ville feiret min egen mamma. Hun «sitter på min skulder» og ville ha elsket at jeg skaper dette frokostøyeblikket til nytelse for meg selv og flokken min. Tankens kraft gjør underverker, jeg gleder meg allerede.

Frokostsjokolade til kaffe på senga

Her trenger du 1 plate mørk sjokolade som du smelter. Forslag til topping kan være granola, ristede nøtter og frø, tørkede blomster, rålakris eller flaksalt.

Se film på instagram @bnordstrand for fremgangsmåte 

 

Raw tilslørte bondepiker

Lag på lage med eplemos, pisket krem og kavring/brødsmuler med sukker og kanel, gir den klassiske desserten tilslørte bondepiker. Prøv min frokostvariant med chiapudding, eplemos og knasende sprø granola. Den er både kjempegod og sunn.

Chiapudding

Omstart30, uten gluten, fri for kumelk, vegan, plantebasert

 • 4 ss chiafrø
 • 1,5 dl havremandeldrikk
 • ½ ts vaniljepulver

Rør sammen ingrediensene og la svelle i 15 minutter.

Eplemos

Laget 2 epler (link til oppskrift her) eller bærpure av frosne, halvtinede bær

Vaniljekrem 

1 dl kokoskrem (det øverste laget på en kald boks kokosmelk) + ½ ts vaniljepulver + 1 ss søtning (eks lønnesirup, bringebærhonning, Cocosa-sirup, agavesirup).

Rør sammen ingrediensene i en skål.

Tilsett Granola på toppen (jeg brukte glutenfri granola med havre, puffet bokhvete og kanel).

 

Raw Kiwipai

Min rå kiwipai smaker aldeles nydelig. Den har en fin balanse mellom syrlig og søtt, gir en herlig følelse av «kakekos» og teller som en sunn og næringsrik frokost. En paideig av hvetemel, smør, egg og sukker byttes til en velgjørende paibunn av havre og kokos. Kiwikremen er nydelig frisk med smak av kiwi, sitron og vanilje. Frys den i stykker og pynt den ved servering. Den kan oppbevares i kjøleskap 4-5 dager. Nyt smaken, kosen og den velgjørende virkningen av næring både tarmen og kroppen ønsker seg.

Bunn:

 • 2 dl havregryn, kjørt til havremel i en blender
 • 1 dl kokosmasse
 • 10 øko dadler uten stein, bløtlagt i 10 min og finhakket
 • 1 klype salt
 • 3 ss lønnesirup (eller bringebærhonning varmet lett til flytende)
 • 3 ss kokende vann
 • 1 dl bokhvete (kan kuttes)

 

Kjør havregryn til havremel i en blender. Bløtlegg dadlene i kokende vann i 10 minutter, før du heller av vannet og finhakker dadlene. Ha kokos og finhakkede dadler i blenderen og kjør sammen til en grov masse. Hell massen i en bakebolle og tisett lønnesirup, bokhvete og kokt vann til passe konsistens. Bruk en liten kakeform (16 cm) og kle bunnen med bakepapir. Klem ut deigen i bunnen og oppover kantene. Lag kiwikremen.

Kiwikrem:

 • 4 skrelte kiwi ( + 1 kiwi i skiver til pynt)
 • 1 dl bladspinat (gir frisk farge og næring, ingen smak)
 • ½ ts vaniljepulver (frøene av en vaniljestang eller vaniljeekstrakt)
 • 2 ss sitronsaft
 • ½ dl cashewnøtter
 • ½ dl kaldpresset øko kokosfett
 • 4 øko dadler uten stein
 • 1 klype salt

 

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn kiwikrem. Ha kremen over bunnen og sett i fryseboksen eller utendørs i kuldegrader for avkjøling.

Pynt kaken med skivet kiwi, kokosflak og revet sitronzest eller tørkede blomster om du vil.

Er du medlem av klubb Nordstrand får du tilgang til ekslusive oppskrifter hver uke. Les mer og bli med HER