Featured Image

Slik reddet Omstart30 metoden Maria Michaelsen

 

"Jeg er 63 år og har i hele mitt voksne liv jobbet i restaurantbransjen. I de siste 31 år har min familie og jeg drevet egne restauranter. De gode samtaler rundt et bord med god mat og drikke har alltid betydd mye i vår familie. I 1980, bare noen uker før vi skulle gifte oss, havnet jeg på sykehus med store magesmerter. Det ble etter hvert påvist Crohns sykdom. Siden den gang har det blitt flere operasjoner og mange nedturer. På det dårligste veide jeg 43 kg og var fullstendig utmagret. Operasjonene gjorde at smertene forsvant, men mageproblemene som resulterte i hyppige dobesøk og luftsmerter ble ikke bedre. Vi fikk to flotte barn i løpet av disse årene som dessverre fikk påvist samme sykdom som meg. Crohns sykdom er en inflammatorisk tarmsykdom og kan hos enkelte pasienter bli svært alvorlig. Sykdommen opptrer ofte forskjellig fra person til person, og vi tre har det alle på hver vår måte. Den ene av våre barn er ikke operert, mens den andre har hatt flere vanskelige operasjoner og går på immundempene medisin, og har hatt Crohns siden 9 årsalderen. Det har selvfølgelig, i perioder vært mange vanskelige stunder for oss alle. Etter min fjerde og foreløpige siste operasjon, mars 2020, ble problemene bare verre. Det ble rett å slett vanskelig å ha en normal hverdag. Store plager som gjorde at dagene måtte legges opp etter min mage. Det å gå tur, besøke venner og gjøre ting som for mange er en selvfølge, ble vanskelig å gjennomføre.

Hvordan ble jeg bedre?

Til slutt var det min mann som foreslo at jeg burde ta kontakt med Berit Nordstrand. Gjennom en god venninne fikk jeg kontakt med henne. Samtalen med Berit Nordstrand og boka Omstart 30, ga meg inspirasjon til å endre kosten. Jeg fikk beskjed om øyeblikkelig å slutte med både gluten og melk. Jeg trodde jo egentlig selv at mitt kosthold var godt og sundt, men jeg forstod fort at det var andre nøkler som var viktig, og at jeg måtte ta større grep. Etter vel en måned med Omstart 30, endret magen seg. Plagene jeg hadde hatt forsvant. Til å begynne med sa jeg ingen ting til noen om forbedringen. Dette var for godt til å være sant! I alle disse år med Crohns sykdom og inn og ut av sykehus, har ingen leger, sykepleiere eller annet helsepersonell noen gang gitt råd om kosthold. Min opplevelse er at det er alt for liten kunnskap rundt kosthold og helse blant sykehuspersonell.Her har sykehus og leger mye å lære. Å endre kosthold var overraskende lett! Jeg fikk gode tips og råd i boka Omstart 30. Nå er skuffer og skap ryddet, og det er gjort plass til nye produkter. I dag nyter jeg å lage god og sunn mat og føler ikke at jeg går glipp av noe som helst. Jeg kommer aldri til å gå tilbake til den kosten jeg hadde før.I dag spiser jeg hverken gluten eller produkter med melk. Styrer også unna raffinert sukker og litt til, men det viktigste er at jeg ikke savner noe at det jeg har sluttet å spise. Nå koser jeg meg med mat jeg kan spise og som gjør meg så mye bedre. Mitt neste mål er å overbevise mine barn om å gjøre det samme. For meg er det vært viktig å kunne dele mine erfaringer om hva riktig kosthold betyr for sykdommer, slik at også andre kan bli inspirert til å prøve Omstart 30. Det virket på meg!

Mvh
Maria Michaelsen." 

Ønsker du å lære mer om mat som medisin ved hjelp av Omstart30 metoden? Meld deg på kurset mitt her https://omstart30.makelander.no