Bacalao a Lagareiro med klippfisk

Bacalao a lagareiro med klippfisk
Nydelig fiskerett med norsk klippfisk
Bacalao a Lagareiro med klippfisk er en nydelig fiskerett proppfull av viktige byggeklosser

Bacalao a Lagareiro med klippfisk spiste jeg nylig hos min datter Anna i Lisboa. Fordi dette smakte så godt, ble jeg skikkelig inspirert til å prøve mer klippfisk her hjemme. Vi spiste en rekke nydelige, smaksrike retter på norsk klippfisk der nede. Hos oss er torsk i sesong hele året, men langtidsholdbar klippfisk er jammen enkelt å ha i fryser eller kjøleskap.

Bacalao a Lagareiro med klippfisk er en nydelig fiskerett med mange byggeklosser

Bacalao er på norsk en klippfiskrett med opprinnelse i Portugal. Ordet bacalao på spansk og portugisisk betyr torsk. Fersk, usaltet torsk omtales som bacalhau fresco. Bacalao er i den latinske verden et mer omfattende begrep enn på norsk, og kan oversettes som en klippfiskrett.

Prøv min nydelige Bacalao a Lagareiro – en av Annas favoritter!

Bacalao a Lagareiro med norsk klippfisk

Når kokte poteter avkjøles og varmes opp igjen går noe av stivelsen over til fiber.

Det betyr mindre blodsukkerkaos og mer fiber til gode tarmbakterier.

Prøv også disse nydelige fiskerettene:

Ingredienser

Porsjoner:

Bacalao a Lagareiro

  • 600 g ferdig utvannet klippfisk/torskefilet med skinn
  • 5-6 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chilli, finhakket (uten frø)
  • sort kvernet pepper (+havsalt hvis fersk torsk)
  • 1 dl ekstra virgine olivenolje
  • 2 kvister fersk rosmarin
  • 2 laurbærblader
  • 1 neve frisk persille
  • 10-12 småpoteter (3 per person)
  • dampet brokkoli, grønnkål eller Paksoi
  • ½ sitron, saften

Slik gjør du

Bacalao a Lagareiro

  1. Kok småpotetene møre i lettsaltet vann.
  2. Rens og kutt rød chilli og hvitløk.
  3. Stek fisken med skinnsiden opp (hvis klippfiske har skinn) i en stekepanne med 1 dl olivenolje, chilli og hvitløk i 3-4 minutter. Bruk moderat temperatur så verken fisken eller hvitløken svir seg. På den måten trekker fiskestykket til seg mest mulig smak fra urtene og oljen.
  4. Legg så fiskestykket med skinnsiden ned i en ildfast form.
  5. Avkjølte eller nykokte poteter, slås lett flate, og legges i ildfastformen.
  6. Ha sort pepper på (+ havsalt hvis fersk torsk), oljeblandingen fra stekepannen, laurbærblader og persille. Ovnsbak midt i ovnen i 15-20 minutter til lett karamellisert.
  7. Ta retten ut, press litt sitronsaft over og server den i ildfastformen sammen med dampede brokkolibuketter.
Tags from the story
, , ,