Oppskrifter

Bakt selleri med avokadopure og vårløk

En næringsrik og knallgod smaksbombe!

Selleriroten bidrar med fiber til våre hjelpsomme tarmbakterievenner og fortjener å blir brukt til langt mer enn kraftkoking og lapskaus. Prøv min ovnsbakte variant som tilbehør til fiskekaken neste fiskekaketirsdag – kanskje en ny favoritt?

Prøv også disse nydelige rettene:

TIPS: Du kan også bruke den klassiske oppskriften på guacamole og tilsette hakket rødløk, tomat, chili og koriander i avokadomosen.

 

Ingredienser

Bakt selleri med avokadopure og vårløk

  • 500 g sellerirot
  • 2 ss ekstra virgine olivenolje
  • 2 godt modne avokado
  • 3 vårløk, i tynne ringer
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1.5 ts sitronsaft
  • havsalt og sort pepper

Slik gjør du

Bakt selleri med avokadopure og vårløk

  1. Forvarm ovnen til 175 gC.
  2. Skrell og skjær selleriroten i ½ cm tykke skiver. Legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Pensle skivene med olivenolje, krydre med havsalt og pepper og bak dem på midterste rille i ovnen til de er møre (ca.10-15 minutter).
  3. Mos så avokadokjøttet med en gaffel. Tilsett hvitløk, sitronsaft og smak til med havsalt og pepper.
  4. Topp selleriskivene med avokadomosen, dryss vårløk over og server.