Bakt selleri med avokadopure og vårløk

Selleriroten bidrar med fiber til våre hjelpsomme tarmbakterievenner og fortjener å blir brukt til langt mer enn kraftkoking og lapskaus. Prøv min ovnsbakte variant som tilbehør til fiskekaken neste fiskekaketirsdag – kanskje en ny favoritt?

Selleriroten bidrar med fiber til våre hjelpsomme tarmbakterievenner og fortjener å blir brukt til langt mer enn kraftkoking og lapskaus. Prøv min ovnsbakte variant som tilbehør til fiskekaken neste fiskekaketirsdag – kanskje en ny favoritt?

Ingredienser

500 g sellerirot

2 ss ekstra virgin olivenolje

2 godt modne avokado

3 vårløk, i tynne ringer

1 fedd hvitløk, finhakket

1.5 ts sitronsaft

havsalt og sort pepper

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175 gC.

2.

Skrell og skjær selleriroten i ½ cm tykke skiver. Legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Pensle skivene med olivenolje, krydre med havsalt og pepper og bak dem på midterste rille i ovnen til de er møre (ca.10-15 minutter).

3.

Mos så avokadokjøttet med en gaffel. Tilsett hvitløk, sitronsaft og smak til med havsalt og pepper.

4.

Topp selleriskivene med avokadomosen, dryss vårløk over og server.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Du kan også bruke den klassiske oppskriften på guacamole og tilsette hakket rødløk, tomat, chili og koriander i avokadomosen.

Prøv også disse nydelige rettene:

Andre oppskrifter