Nå som asparges er i sesong er de på sitt aller beste. Benytt anledningen til å lage smakfullt tilbehør av friske asparges både ganen og tarmbakteriene elsker. Asparges er nemlig en av 3200 slektninger i korsblomstfamilien – tarmbakterienes desiderte favoritt.
Prøv også disse nydelige rettene som tilbehør:
Ingredienser
Porsjoner:
Asparges med bacon og parmesan
- 500 g grønne asparges (1 bunt)
- 2 store håndfull blandet grønn salat/ 1 hjertesalat
- 100 g bacon
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 3 ss rødløk, finhakket
- 30 g parmesan, revet
- sort kvernet pepper
Slik gjør du
Asparges med bacon og parmesan
- Skjær baconet i strimler eller terninger, stek det i en tørr panne og legg det på fettsugende papir.
- Finhakk rødløken og legg den i kaldvann i noen minutter, så de sterkeste syrene dempes litt. Knekk av den tørre enden av aspargesen. Varm en stekepanne til middels temperatur. Ha aspargesen i stekepannen, slå oljen over, kvern litt havsalt og pepper over aspargesen og surr dem i stekepannen i 1-2 minutter.
- Ha den blandede salaten utover et stort fat. Strø løk, bacon og asparges utover og topp med revet parmesan, litt ekstra olje og kvernet sort pepper.