Aspargessalat

med bacon og parmesan

Nå som asparges er i sesong er de på sitt aller beste. Benytt anledningen til å lage smakfullt tilbehør av friske asparges både ganen og tarmbakteriene elsker. Asparges er nemlig en av 3200 slektninger i korsblomstfamilien – tarmbakterienes desiderte favoritt.

Prøv også disse nydelige rettene som tilbehør:

Ingredienser

Porsjoner:

Asparges med bacon og parmesan

  • 500 g grønne asparges (1 bunt)
  • 2 store håndfull blandet grønn salat/ 1 hjertesalat
  • 100 g bacon
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 3 ss rødløk, finhakket
  • 30 g parmesan, revet
  • sort kvernet pepper

Slik gjør du

Asparges med bacon og parmesan

  1. Skjær baconet i strimler eller terninger, stek det i en tørr panne og legg det på fettsugende papir.
  2. Finhakk rødløken og legg den i kaldvann i noen minutter, så de sterkeste syrene dempes litt. Knekk av den tørre enden av aspargesen. Varm en stekepanne til middels temperatur. Ha aspargesen i stekepannen, slå oljen over, kvern litt havsalt og pepper over aspargesen og surr dem i stekepannen i 1-2 minutter.
  3. Ha den blandede salaten utover et stort fat. Strø løk, bacon og asparges utover og topp med revet parmesan, litt ekstra olje og kvernet sort pepper.