Plantebasert hollandaise har all den nydelige hollandaisesmaken du kan drømme om. Det er den aller beste sausen over grillede grønnsaker spør du meg. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør sammen til ferdig saus, enklere kan det ikke bli.
Prøv også disse veganske oppskriftene:
Ingredienser
Berits veganske hollandaise
- 150 g rå cashewnøtter, bløtlagt minst en time (helst over natten)
- 15 g næringsgjær (ca.6 ss)
- 0.5 ts gurkemeie
- 1 ss dijonsennep
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- ½ ts havsalt og ¼ ts hvit pepper (etter smak)
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts hvitvinseddik
- 2-2,5 dl vann (juster ift tykkelsen på sausen)
Slik gjør du
Berits veganske hollandaise
- Hell sausen fra blenderen over i en stor skål og varm over vannbad, det vil si at du setter skåla over en liten kasserolle med vann som varmes, mens du hele tiden rører i sausen. Varm den bare til den er passe serveringvarm, den skal verken bli glovarm eller koke.