Ovnsbakt rødbeteburger – vegansk og glutenfri

Rødbeteburger Berit Nordstrand
Nyt også effekten av rødbetens rike innhold av prebiotiske fiber - fiber som er ypperlig mat til dine hjelpsomme tarmbakterier

Jeg elsker både smaken og effekten av frisk rødbetejuice. Når jeg juicer 500g rødbete får jeg omkring 2 dl juice og 200 gram pulp. Pulpen er næringsrik rødbetefiber som jeg gjerne vil utnytte. Derfor har jeg laget denne nydelige rødbeteburgeren. Oppskriften gir 4 burgere, og jeg steker dem i ovnen så jeg kan lage tilbehøret mens de steker seg selv. Så enkelt og så godt.

TIPS: tåler du ikke belgfrukt, så kan du erstatte kikertene med purè av ovnsbakt søtpotet

Yokos-dipp: 1,5 dl Yokos naturell, 20 mintblader (eller 1 ss tørket dill), 1 fedd finhakket hvitløk, 1 ss sitronsaft (smak til), ½ ts havsalt og ¼ ts sort kvernet pepper.

TIPS: fetakrem er også nydelig til rødbetburger – gjerne toppet med honningristede valnøtter.

Prøv også disse oppskriftene med rødbete:

Ingredienser

Ovnsbakt rødbeteburger - vegansk og glutenfri

  • 200 g rødbetpulp (fra rødbetjuice i slowjuicer)
  • 150 g kikerter
  • ½ gul løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tørket timian
  • 0.5 ts havsalt
  • ¼ ts sort kvernet pepper
  • 0.5 dl kikertlake (aquafaba)
  • 1 dl Mylk havremandel
  • Tilbehør: Yokos-dipp, rukkola, skivet rødløk og avokado

Slik gjør du

Ovnsbakt rødbeteburger - vegansk og glutenfri

  1. Ha alle ingrediensene til burgeren i en foodprosessor og kjør til du har en jevn masse.
  2. Form 4 burgere på en bakepapirkledd stekeplate. Jeg brukte en burgerform, men du kan også bruke en pepperkakeform og lage hjerter, damer og menn om du vil.
  3. Stek så burgerne midt i ovnenpå 180 gC i 25-30 minutter.
  4. Serveres på ristet brød (glutenfritt brød om nødvendig) med rukkola, dipp, avokado og skivet rødløk.