Jordbærsmoothie med rå rødbete

Vi får i oss altfor lite fiber – beskjedne 20g i snitt mot hele 150g den gang vi levde i pakt med naturen. Hjelpsomme tarmbakterier må lide i mangel på mat. De lever nemlig av å fermentere fiber. Lite fiber betyr en forstyrret tarmflora, som så betyr et forvirret immunforsvar. Benytt derfor anledningen til å lage sjokkrosa jordbærsmoothie med helt rå fiberkraft fra rødbete. Smaker himmelsk og gjør underverker!

Vi får i oss altfor lite fiber – beskjedne 20g i snitt mot hele 150g den gang vi levde i pakt med naturen. Hjelpsomme tarmbakterier må lide i mangel på mat. De lever nemlig av å fermentere fiber. Lite fiber betyr en forstyrret tarmflora, som så betyr et forvirret immunforsvar. Benytt derfor anledningen til å lage sjokkrosa jordbærsmoothie med helt rå fiberkraft fra rødbete. Smaker himmelsk og gjør underverker!

Ingredienser

300 g øko frosne jordbær (finnes i frysedisken)

1 rødbete, skrubbet og delt i fire deler

3.5 dl Tjukkmelk fra Røros (evt. annen syrnet melk)

1 øko sitron

1 ss kaldslynget honning

Slik gjør du

1.

Ha frosne jordbær, rødbete, tjukkmelk og honning i en blender.

2.

Vask sitronen og riv skallet med et zestjern.

3.

Press saften av sitronen. Ha det revne sitronskallet og saften i blenderen.

4.

Kjør blenderen å full fart i ca. 1 minutt, til rødbeten er knust og smoothien er uten klumper.

Så er det bare å kose seg.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Blir det smoothie til overs, så kan den oppbevares 2-3 dager i lufttett flaske i kjøleskapet.

Prøv også:

Andre oppskrifter