Blomkål- og kålrotpure med herlig sprø grønnkålkrisp

Synes du kålrotstappe noen ganger fremstår litt kjedelig? Prøv denne smaksrike, fargerike varianten. Den kan du servere som tilbehør til både kjøtt og fisk eller sammen med litt ristet brød om du vil.

Synes du kålrotstappe noen ganger fremstår litt kjedelig? Prøv denne smaksrike, fargerike varianten. Den kan du servere som tilbehør til både kjøtt og fisk eller sammen med litt ristet brød om du vil.

Ingredienser

0.5 blomkål

5 dl kålrot, i små terninger

1 dl kyllingkraft

1 dl Mylk/fløte

1 fedd hvitløk, finhakket

0.5 ts havsalt

0.5 ts sort kvernet pepper

Garnityr: grønnkålkrisp med havsalt og parmesan (eller næringsgjær), og pannestekt sopp.

Slik gjør du

1.

Rens og kutt kålroten i små terninger og blomkålen i små buketter. Finhakk hvitløken. Ha kålrotbitene i en stekepanne, dekk dem med vann og kok dem i 10-15 minutter til de er møre. La blomkålbukettene koke med de to siste minuttene av koketiden.

2.

Hell av kokevannet, ha grønnsakene i en liten kjele, tilsett Mylk/fløte, hvitløk, havsalt og pepper og gi det hele et oppkok.

3.

Kjør grønnsakene til en fin pure med stavmikser.

4.

Lag grønnkålkrisp.

5.

Server blomkål-og kålrotpureen med grønnkålkrisp og pannestekt sopp.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter