Bokhvete parfait

- omstart30-vennlig, plantebasert og glutenfri

Min bokhvete parfait er en nydelig hverdagsdessert. Den er naturlig glutenfri om du velger å lage den med mandeldrikk. Rør sammen en porsjon på kvelden før du legger deg og du har et kjempegodt mellommåltid eller en delikat dessert klar neste dag. Eller fyll den på små norgesglass du tar med på jobb – perfekt som overtidsmat om du vil!

Hva er pseudokorn og hvorfor bør du sikre deg disse?

Bokhvete, quinoa og amaranth er ikke korn. De kalles pseudokorn fordi de kan brukes på samme måte som korn i matlagingen og er minst like næringsrike. De er naturlig glutenfrie og har en bedre aminosyresammensetning som kilde til protein. De bidrar med fiber til gode tarmbakterier og et rikt utvalg andre byggeklosser vi trenger som B-vitaminer (B1, B6, B9), E-vitamin, jern, magnesium, sink, mangan og selen. Derfor er det flott om du inkluderer litt mer pseudokorn i hverdagsmaten. Berik havregrøten med bokvete, lag kaldgrøt av bokhvete, chiafrø og havre, bland quinoa inn i fullkornsrisen og lag wraps av bokhvetemel.

TIPS: Pseudokorn kommer med antinæringsstoffer og bør bløtlegges over natten. Ellers vil antinæringsstoffene kunne svekke både fordøyelsen, næringsopptaket og tarmhelsen.

Prøv også disse supre oppskriftene:

Trenger du en Omstart?

Opplever du at energi- og overskuddsnivået ikke er helt der det burde være? Sliter du med noen overflødige kilo? En mage som krangler, eller diffuse smerteplager? Kanskje du bare har lyst til å dempe inflammasjon i egen kropp med mat som medisin? Meld deg på “Omstart30 med Berit Nordstrand” i dag og ta grep for å få til en varig livsstilsendring!

Ingredienser

Porsjoner:

Bokhvete parfait

  • 2 dl bokhvete, bløtlagt over natten
  • 1 dl chiafrø
  • 2.5 dl havremandeldrikk (eller annen plantedrikk)
  • en godt moden banan, moset
  • 4 ss rørte bær med chiafrø
  • Topping: mandelflak, kokosflak, nøttesmør eller hakkede ristede nøtter

Slik gjør du

Bokhvete parfait

 

  1. Bløtlegg bokhvete i kaldt vann over natten.
  2. Skyll dem godt i en sikt under rennende vann.
  3. Bland chiafrø, bokhvete, havremandeldrikk og en moset banan i en bolle. Rør godt og la svelle i 30 minutter.
  4. Danderes i glass med rørte bær og ønsket topping.