Glutenfri hjemmelaget wraps uten melk

Wraps er perfekt til lunsj, middag og frokost og disse lager du enkelt på 1-2-3. Mange har ønsket seg oppskrift på hjemmelagde wraps som de slipper å kjevle. Derfor har jeg laget verdens enkleste wraps-røre. Den er gluten-og melkefri, setter seg ikke fast i steikepanna og kan brukes til både wraps, tortillas til taco og innbakte pannekaker om du vil.

Wraps er perfekt til lunsj, middag og frokost og disse lager du enkelt på 1-2-3. Mange har ønsket seg oppskrift på hjemmelagde wraps som de slipper å kjevle. Derfor har jeg laget verdens enkleste wraps-røre. Den er gluten-og melkefri, setter seg ikke fast i steikepanna og kan brukes til både wraps, tortillas til taco og innbakte pannekaker om du vil.

Ingredienser

2.5 dl bokhvetemel (eller annet mel av naturlig glutenfrie korn og frø)

2 egg (eller «linfrøegg» eller annen eggerstatning)

2 ss plantebasert smør/klaret smør

5 dl vann

havsalt

1 ss stekefett

Slik gjør du

1.

Ha alt av ingredienser i en bolle, visp godt og la røra svelle. Jeg rører sammen røra på kvelden før jeg legger meg og har ferdig wrapsrøre til frokost, lunsj eller middag neste dag. Da er også det aller meste av antinæringsstoffer brutt ned.

2.

Stekes i stekepanne på middels varme til du har sammenhengende wraps. De skal minne om pannekaker.

3.

Sett skåler på bordet med litt ulike fyll barna kan velge i, slik som til taco. Jeg liker fetakrem, gressløk og røkt laks veldig godt, men også oliventapenade, strimler av parmesan og en god skinke uten nitritt. Hummus, krydderstekte mandler, biter av torsk, koriander og litt jalapenosaus er aldeles himmelsk. 

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

De aller fleste typene wraps du får kjøpt ferdig, inneholder hvetemel eller tilsetningsstoffer. Derfor er jeg glad for å kunne tilby denne superenkle oppskriften på bokhvete, egg, smør og vann. Tåler du ikke egg, så bruker du «linfrøegg» og tåler du ikke smør, så bruk klaret smør eller Smøremyk.

TIPS: Tåler du ikke egg, så kan du bruke «linfrøegg». Du erstatter ett egg med 1 ss kvernede linfrø og 3 ss vann. Rør de kvernede linfrøene sammen med vannet og la det hele svelle i 5 minutter. Så er «linfrøegget» klart til bruk.

Prøv også disse oppskriftene:

Denne retten er omstart30-vennlig. Er du nysgjerrig på hvordan du kan dempe inflammasjon i egen kropp med mat som medisin bare på 30 dager? Bli med meg på kurs da vel.

Andre oppskrifter