Plantebasert taco av blomkål og valnøtter

Plantebasert taco
Den geniale løsningen for å få hele familien til å digge plantebasert middag!

Her følger den geniale løsningen for å få hele familien til å digge plantebasert middag. Du er ganske enkelt nødt til å prøve min superdigge «tacokjøtt»-blanding på blomkål, valnøtter, soltørket tomat og nydelig tacokrydder. Du kjører ingrediensene sammen på 1-2-3 i en foodprosessor, for så å steke blandingen i ovnen mens du kan ordne lefser og annet tilbehør.

Se så enkelt du lager du verdens beste plantebaserte taco:

Lag ditt eget kjempegode tacokrydder og styr dermed unna unødig sukker og salt.

Glad i smaken av taco? Hvem er ikke det. Her kommer flere taco-favoritter:

Ingredienser

Porsjoner:

Plantebasert taco

  • ½ blomkål, i buketter (ca.7 dl)
  • 5 dl valnøtter (bløtlagt over natten hvis Omstart30)
  • 50 g soltørket tomat (bløtlagt 10 min i kokende vann veldig tørr)
  • ½ dl extra virgine olivenolje
  • 2 ss tacokrydder (jeg brukte Helios ferdig tacokrydder på boks)
  • ½ lime, saften av

Slik gjør du

Plantebasert taco

Forvarm stekeovnen til 190gC.

Del opp blomkålen i biter (bruk både stilk og buketter). Ha alt av ingredienser i en foodprosessor og kjør sammen til en jevn blanding. Ikke kjør for lenge så ingrediensene blir en grøt. Kle en stekeplate med bakepapir og fordel blandingen utover stekeplaten. Hakk litt på blandingen med en stekeplate slik at du får passe store biter.

Stek midt i ovnen på 190gC i ca. 30 minutter. Rør et par ganger undervegs slik at blandingen blir jevnere stekt.

Serveres med egne tacolefser eller glutenfrie tacolefser fra butikken. Prøv også min hjemmelagde salsa, guacamole og jalapenjosaus.